Κυβερνήτης που αποκαλεί εαυτόν “Μαύρο Ναζί”. Αλήθεια. Γι’ αυτό και… Ποτέ μη βιάζεσαι να πεις πως τα έχεις δει ή ακούσει όλα. Μπορούν πάντα να γίνουν και χειρότερα. Η περίπτωση του Μαρκ Ρόμπινσον μας το υπενθυμίζει. Με τρόπο που θα θέλαμε να μην έχουμε μάθει, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορείς να ελέγξεις την ανθρώπινη ανοησία…

Θα πει κάποιος “μην είστε αυστηροί”, είναι υποψήφιος κυβερνήτης; (Διόλου περιέργως, των Ρεπουμπλικανών στην Βόρεια Καρολίνα). Κάθε άλλο. Μιλάμε για έναν τύπο που είχε ούτως ή άλλως ιστορικό εμπρηστικών δηλώσεων και τώρα αποκαλύφθηκε ότι παλαιότερα του άρεσε να αυτοαποκαλείται «Μαύρος Ναζί» (!) και είχε γράψει, κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, πως «θα αντάλλαζα τον Χίτλερ με οποιονδήποτε από αυτούς τους “σκατιάρηδες” που είναι τώρα στην Ουάσιγκτον!».

Την ίδια στιγμή, εμφανίζεται υπέρμαχος της δουλείας και του «τι κρίμα» που δεν υπάρχει πια: «Δεν ήταν κακή. Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να είναι σκλάβοι. Μακάρι κάποιος να επαναφέρει τη σκλαβιά. Σίγουρα θα αγόραζα μερικούς», είχε σχολιάσει.

Θα αναρωτηθείς, δικαίως, πού διάολο βγήκε και είπε τέτοια αίσχη. Το πού, είναι εξόχως… σκαμπρόζικο. Τα αλίευσαν δημοσιογράφοι του CNN που σκάλισαν το παρελθόν του, εντοπίζοντας ίχνη του σε… πορνογραφικό σάιτ, από την περίοδο 2008-12. Με ψευδώνυμο, αλλά και πάλι, για όποιον ξέρει πώς να ψάξει και έχει τα κατάλληλα μέσα, όλα βρίσκονται.

Το ότι επίσης εμφανίζεται να είχε φετίχ με την τρανς πορνογραφία σίγουρα δεν (θα) αρέσει στο συντηρητικό κοινό που απευθύνεται και θέλει να αλιεύσει ψηφοφόρους. Γενικώς δεν είναι ωραία πράγματα αυτά για τους Ρεπουμπλικάνους που ανησυχούν μήπως τα «σκάγια» αυτής της υπόθεσης επηρεάσουν την καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ. Η Βόρεια Καρολίνα είναι μια από τις κρίσιμες πολιτείες για το τελικό αποτέλεσμα, και ένας τέτοιος υποψήφιος κυβερνήτης, δεν βοηθάει πάρα πολύ.

Τι απάντησε ο Μαρκ Ρόμπινσον – Δεν αποσύρθηκε από την κούρσα για κυβερνήτης παρά το σκάνδαλο

Ο Μαρκ Ρόμπινσον, που παρεμπιπτόντως δηλώνει «Τραμπικός» ως το κόκκαλο, αρνήθηκε κατηγορηματικά όσα του καταλογίζονται. Τα απέδωσε σε πλεκτάνη για να βλάψουν αυτόν και το κόμμα που ανήκει. Για να αβαντζάρουν τον αντίπαλό του των Δημοκρατικών, Τζος Στάιν, τον οποίο επίσης κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς πως βρίσκεται πίσω από αυτήν την ιστορία.

Λέγεται πως πολλά μέλη των Ρεπουμπλικανών, γνωρίζοντας το χαρακτήρα και τις απόψεις του Μαρκ Ρόμπινσον, είχαν προσπαθήσει να τον κάνουν να αποσυρθεί από την κούρσα. Ωστόσο η διορία για κάτι τέτοιο πέρασε. Και τώρα θα πρέπει να τον «λουστούν». Το ερώτημα πλέον είναι τι αντίκτυπο θα έχουν αυτές οι αποκαλύψεις στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

«Ξέρετε πώς μιλάω, ποιος είναι ο χαρακτήρας μου. Και αυτό δεν είναι κάτι που είναι χαρακτηριστικό για μένα», υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο (να το πούμε πάλι.. υποψήφιος κυβερνήτης!) Μαρκ Ρόμπινσον. «Δεν πρόκειται να μπω στη λεπτομέρεια του τρόπου με τον οποίο κάποιος κατασκεύασε αυτό, αυτά τα σατανικά ψέματα των ταμπλόιντ. Δεν θα τους αφήσουμε να περάσει το δικό τους. Μένουμε στον αγώνα και είμαστε εδώ για να νικήσουμε».

Η στενή σχέση του Μαρκ Ρόμπινσον με τον Ντόναλντ Τραμπ

Το CNN πάντως απάντησε πως έχει δεκάδες στοιχεία που συνδέουν το χρήστη “minisoldr” που έκανε τα επίμαχα σχόλια, με τον υποψήφιο κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνα. Μια πολιτεία που παρεμπιπτόντως κέρδισαν στις προηγούμενες εκλογές οι Ρεπουμπλικανοί και επιθυμούν διακαώς να διατηρήσουν υπό τον έλεγχο τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Μαρκ Ρόμπινσον έρχεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για λάθος λόγους. Παλαιότερα είχε αποκαλέσει «βρωμιάρηδες» (μεταξύ άλλων) τους ομοφυλόφιλους, ενώ είχε χαρακτηρίσει την Covid-19 ως μια «παγκόσμια συνωμοσία για να καταστρέψουν τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο άλλοτε πρόεδρος των ΗΠΑ πολύ τον εκτιμά, τον είχε αποκαλέσει μάλιστα παλαιότερα «Μάρτιν Λούθερ Κινγκ με στεροειδή». Δεν θα ήξερε πιθανότατα πώς πως τον Οκτώβριο του 2011, σε μια σειρά από επτά αναρτήσεις τον Οκτώβριο του 2011, ο Ρόμπινσον απαξίωσε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων «κάθαρμα» και «χειρότερο από σκουλήκι».