Οι κανόνες δεοντολογίας στις ΗΠΑ είναι τόσο αυστηροί όσο και στην Ελλάδα. Έτσι, η αποκάλυψη μιας ερωτικής σχέσης ανάμεσα στην πολιτική ανταποκρίτρια του New York Magazine και του πρώην υποψηφίου Πρόεδρου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ έφερε την υποχρεωτική άδεια της σταρ δημοσιογράφου του περιοδικού. Το σκάνδαλο όμως είναι που μένει…

Σε δήλωση που αναρτήθηκε διαδικτυακά το βράδυ της Πέμπτης, το New York Magazine ανέφερε ότι η ανταποκρίτριά του στην Ουάσιγκτον, Ολίβια Νούζι, είχε πρόσφατα παραδεχτεί στους συντάκτες του περιοδικού ότι είχε σχέση «με ένα πρόσωπο σχετικό με την προεκλογική εκστρατεία του 2024 ενώ έκανε ρεπορτάζ για την εκστρατεία του». Το περιοδικό ανέφερε ότι αυτή η σχέση αποτελεί «παραβίαση των προτύπων του περιοδικού σχετικά με τις συγκρούσεις συμφερόντων και τις αποκαλύψεις». Η αντικειμενικότητα της Νούζι δηλαδή τέθηκε εν αμφιβόλω.

Όπως θα συνέβαινε και στην Ελλάδα.

Το New York Magazine είπε ότι εξέτασε τη δουλειά της Νούζι (άρθρα, ανταποκρίσεις, πληροφορίες) και δεν βρήκε «καμία ανακρίβεια ούτε απόδειξη μεροληψίας», ενώ πληροφορεί το κοινό πως «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άδεια από το περιοδικό και το περιοδικό διεξάγει μια πιο ενδελεχή αξιολόγηση από τρίτους».

Ακριβώς όπως και στην Ελλάδα.

Αξιόπιστη πηγή ανέφερε πως το πρόσωπο με το οποίο ενεπλάκη η Νούζι είναι ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος, Ρόμπερτ Κένεντι Τζ.

Αποκαλύφθηκε πως σταρ δημοσιογράφος είχε ρομαντική σχέση με τον Κένεντι Τζ.

Η Νούζι, σε δήλωσή της στους New York Times την Πέμπτη, σημείωσε ότι κάποια στιγμή η επικοινωνία ανάμεσα σε εκείνη «και ενός προσώπου για το οποίο έκανα ρεπορτάζ έγινε προσωπική», νωρίτερα το 2024.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν έκανα απευθείας αναφορά για το θέμα ούτε τα χρησιμοποίησα ως πηγή», τόνισε. Η ίδια υπογράμμισε πως η σχέση δεν έφτασε ποτέ στο στάδιο της σωματικής επαφής, «αλλά θα έπρεπε να είχε αποκαλυφθεί για να αποφευχθεί η η οποιαδήποτε σύγκρουση (συμφερόντων). Λυπάμαι βαθιά που δεν το έκανα αμέσως και ζητώ συγγνώμη από όσους απογοήτευσα, ειδικά τους συναδέλφους μου στη Νέα Υόρκη».

Εκπρόσωπος του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. δήλωσε: «Ο κ. Κένεντι συνάντησε την Ολίβια Νούζι μόνο μία φορά στη ζωή του για μια συνέντευξη που ζήτησε, η οποία παρήγαγε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα». Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η είδηση ​​αναφέρθηκε νωρίτερα από το ενημερωτικό δελτίο των μέσων ενημέρωσης Status.

Η Νούζι εργάζεται για το New York Magazine από το 2017, αποκτώντας φήμη για την «γλαφυρή» πένα της και τη βαθιά πολιτική ανάλυση. Είχε μια εμφάνιση σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Billions και πρόσφατα κυκλοφόρησε μια σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο Working Capital με το Bloomberg.

Ο τελευταίος υποψήφιος πρόεδρος Κένεντι

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. έχει αποσυρθεί από την προεδρική μάχη, στηρίζοντας τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ. Ακριβώς όπως στην Ελλάδα, έτσι και στις ΗΠΑ, τυχόν σχέση μεταξύ πολιτικού και δημοσιογράφου αποτελεί πλήγμα στην αξιοπιστία τόσο του δημοσιογράφου, όσο και του μέσου στο οποίο εργάζεται.

Αποκαλύφθηκε πως σταρ δημοσιογράφος είχε ρομαντική σχέση με τον Κένεντι Τζ.

Για αυτό και το New York Magazine ανέθεσε σε τρίτους την έρευνα της δουλειάς της Νούζι. Δεν είναι μόνο τι έχει γράψει, αλλά και ο τρόπος, τα υπονοούμενα που μπορεί να αφήνει στα κείμενα και να ευνοούν τον Κένεντι Τζ. ή να βλάπτουν τους αντιπάλους του. Επίσης, μπορεί να έχει δώσει παραπλανητικές πληροφορίες σε συναδέλφους της. Όλα αυτά ελέγχονται από την ανεξάρτητη εταιρεία που έχει μισθώσει το περιοδικό.

Όπως θα συνέβαινε και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη New York Post, η οποία επικαλείται αξιόπιστες πηγές, ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. και η Ολίβια Νούζι φέρεται να επιδίδονταν σε… sexting. Η 32χρονη δημοσιογράφος είναι αρραβωνιασμένη με τον πολιτικό συντάκτη του Politico, Ράιαν Λίτζα, από το 2022, αλλά πριν από λίγες εβδομάδες ο προγραμματισμένος τους γάμος ακυρώθηκε. Ο 70χρονος Κένεντι, εγγονός του Ρόμπερτ Κένεντι, είναι παντρεμένος με την ηθοποιό του «Curb Your Enthusiasm», Σέριλ Χάινς, την τρίτη σύζυγό του, από το 2014.