Δικηγόροι δεν είμαστε, σε αντίθεση με τον πρωταγωνιστή τούτων των γραμμών. Αυτά τα νομικά, γενικώς ομιλώντας, είναι περίεργα «καπέλα». Το τι λες, πώς το λες, τι «παραθυράκι» υπάρχει από εδώ, τι από εκεί. Ουσία είναι πως ο Απόστολος Λύτρας κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος. Αποφυλακίστηκε την Πέμπτη (12/9) από τις φυλακές Κορίνθου, όπου βρισκόταν μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Και τι είδαμε αμέσως μετά να βγαίνει σε κάποια MME; Θέματα lifestyle όπως ότι πήγε στα μπουζούκια συνοδευόμενος από τη μεγάλη του κόρη (σε μαγαζί της παραλιακής που τραγουδούν η Έλλη Κοκκίνου και ο Λευτέρης Πανταζής, σε περίπτωση που για κάποιο λόγο αναρωτήθηκες) ή ότι πήγε και γευμάτισε σε φαστφουντάδικο συντροφιά με την πρώην γυναίκα του, την αδελφή του και την κόρη του – δεν μάθαμε τι «χτύπησαν» από πλευράς μενού.

Με άλλα λόγια, μας πλασάρονται λεπτομέρειες και ειδήσεις που δεν είχαμε κανένα λόγο να μάθουμε. Δεν εξυπηρετούν τίποτα το ουσιαστικό στην ενημέρωση μας, δίνουν την εικόνα μιας επίπλαστης κανονικότητας. Δεν είναι όμως «όλα καλά» ούτε «φυσιολογικά». Και δεν μπορεί να είναι μετά από αυτό που έγινε με το γνωστό ποινικολόγο και την εν διαστάσει σύζυγό του. Όσο ακόμα η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά.

Τι απάντησε ο Απόστολος Λύτρας σε όσα του καταλογίζονται

Ο ίδιος το προσέγγισε αλλιώς το θέμα με τα μπουζούκια. Ιδού τι δήλωσε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες: «Με πήρε η κόρη μου να πάω να την πάρω από ένα κέντρο διασκέδασης και το έκαναν θέμα ότι εγώ βγήκα. Έχει ξεχειλωθεί αυτό το θέμα. Δεν έχω όρεξη να πάω να διασκεδάσω. Με πήρε το παιδί να πάω να το παραλάβω. Όποιος πατέρας του το ζητήσουν πάει και το παίρνει, δεν το αφήνει να γυρίσει με τον οποιονδήποτε. Και το κάνανε θέμα πως βγήκα. Ήμαρτον!».

Και συνέχισε: «Τα παιδιά πρέπει να μένουν εκτός από αυτές τις διαδικασίες. Είναι δικό μου το λάθος, το έχω μετανιώσει και το πληρώνω ακόμα με τόσο ψυχικό πόνο. Πέρα του λάθους μου, που δεν υπάρχει συζήτηση για αυτό, υπάρχουν κάποιες υπερβολές που προσπαθούν να με διαβάλλουν. Εγώ βρισκόμουν στη φυλακή, δεν υπήρχε πρόσβαση σε εμένα. Δείχνετε το σπίτι των παιδιών μου στην τηλεόραση και εγώ έρθει σε συμφωνία με την τράπεζα. Άκουσαν τον κάθε άσχετο να λέει τη γνώμη του, χωρίς να διασταυρώσει τις πληροφορίες».

Κατά τα άλλα, ο Απόστολος Λύτρας επιτέθηκε (λεκτικά, μην παρεξηγηθούμε) στην εν διαστάσει σύζυγο του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, από την οποία αναμένεται να πάρει διαζύγιο, υποστηρίζοντας πως δεν τον αφήνει να επικοινωνήσει κανονικά με τη μικρή τους κόρη – κάτι που διαψεύδει ωστόσο η άλλη πλευρά.

Οι «30 μπουνιές» και το «λάθος»

Όσον αφορά πληροφορίες που τον ήθελαν να της έδωσε 30 μπουνιές τη μοιραία εκείνη μέρα απάντησε ως εξής: «Ακούστηκαν υπερβολές από συναδέλφους που εκπροσωπούσαν την πρώην σύζυγό μου και γελάει ο κόσμος. Όταν ακούγεται ότι έριξα 30 μπουνιές και άλλες αηδίες. Αυτό είναι για χάρη εντυπωσιασμού, για να μην πω τι άλλο περνάει από το μυαλό μου. Δεν με αφήνετε να ηρεμήσω. Είπα πως όποιος σηκώσει το χέρι του στον οποιοδήποτε είναι κατακριτέο και πρέπει να τιμωρείται. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το “30”, αποσκοπούσε σε κάτι άλλο. Έχει να κάνει με τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Για εμένα είναι απαράδεκτο. Από την άλλη, αν μία φορά σηκώσεις το χέρι σου, είναι κατακριτέο. Απλά αυτή η προσπάθεια που έγινε από την άλλη πλευρά έγινε για τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης».

Η κυρία Πολυζωγοπούλου δεν άφησε αναπάντητο το τελευταίο σκέλος. «Πόσες μπουνιές απαιτούνται άραγε κατ’ αυτόν για να είναι κακοποιητής;», ήταν το σχόλιό της. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ρητά ότι έχοντας και την επιμέλεια της κόρης τους, είναι αντίθετη σε κάθε δημόσια αναφορά του στο παιδί.

Να σημειώσουμε πως ο Απόστολος Λύτρας λέει και ξαναλέει πως έχει μετανιώσει για όσα έκανε εκείνο το βράδυ, όταν κακοποίησε σωματικά την Σοφία Πολυζωγοπούλου, αλλά και ότι δηλώνει αποφασισμένος να το αφήσει πίσω του και να κοιτάξει μπροστά: «Έχω ομολογήσει. Το ότι έκανα ένα λάθος, δεν καθιστά ότι το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τη δουλειά μου. Ο ξυλοδαρμός ήταν λάθος, συνεχίζω να κοιτάζω μπροστά. Καθόλου δεν θα στοιχίσει στην καριέρα μου», είπε χαρακτηριστικά.