Η είδηση μάλλον δεν θα έπρεπε να είναι πως συνελήφθη ο Σον «Ντίντι» Κομπς aka Puffy, Puff Daddy, P Diddy, Love και Brother Love. Η είδηση πως άργησε τόσο (να συλληφθεί). Με τόσες εις βάρος του καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποιήσεις, μεταξύ άλλων, και από την πρώην σύντροφό του, τραγουδίστρια, Κασάντρα – γνωστή και ως «Κάσι» – Βεντούρα. Μέχρι και βίντεο υπάρχει που τον δείχνει να την χτυπάει, τραβηγμένο από εσωτερικό κύκλωμα ξενοδοχείου όπου διάμεναν μαζί τότε. Το λες και ατράνταχτη απόδειξη αν και με αυτά τα νομικά, καλό να είναι κανείς συγκρατημένος.

Κι όμως, ο 53χρονος ράπερ δεν φαίνεται να το περίμενε πως θα του περνούσαν χειροπέδες, επειδή – λέει – συνεργαζόταν με τις Αρχές και οικειοθελώς. Δηλώνει επίσης «αθώος». Της σύλληψής του, που έγινε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, προηγήθηκαν έφοδοι στα δύο σπίτια του σε Λος Άντζελες και Μαϊάμι. Προφανώς βρέθηκαν πράγματα εκεί, κατά τη διάρκεια της έρευνας, που επέτρεψαν στις αρχές να στοιχειοθετήσουν τη σύλληψή του.  

Βουνό οι καταγγελίες εις βάρος του Κομπς

Οι κατηγορίες εναντίον του Κομπς είναι πολλές. Από διάφορα άτομα. Τον έχουν καταγγείλει για βιασμό ανήλικου κοριτσιού, για σεξουαλική επίθεση, ξυλοδαρμό, σεξουαλική διακίνηση, διακρίσεις λόγω φύλου και απάτη.

Τα νομικά του προβλήματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2023, όταν η Βεντούρα κατέθεσε αγωγή εναντίον του. Ακολούθησαν αγωγές από άλλες δύο γυναίκες για κακοποίηση και βίαιη επίθεση. Η μία μάλιστα ανέφερε ότι ο Κομπς επιχειρούσε να την πνίξει, ώσπου έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε. Ο ίδιος είχε τότε αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς, ενώ εκπρόσωπός του έκανε λόγο για προσπάθεια «να του αρπάξουν χρήματα».

Τον Δεκέμβριο, κατατέθηκε ακόμη μία αγωγή σε βάρος του που ανέφερε ότι μία γυναίκα είχε πέσει θύμα «σεξουαλικής διακίνησης» από τον Κομπς και άλλους δύο άνδρες όταν ήταν 17 ετών. Τον περασμένο Φεβρουάριο, νέες κατηγορίες βγήκαν στην επιφάνεια, με τον πρώην παραγωγό του, Ρόντνεϊ Τζόουντς Τζούνιορ, να καταθέτει αγωγή υποστηρίζοντας ότι ο Κομπς προσπάθησε να τον «πιέσει» να κάνει σεξ με άλλους άνδρες.

Συνελήφθη ο γνωστός ράπερ Σον «Ντίντι» Κομπς, και πολύ άργησε

Το σοκαριστικό βίντεο και η συγνώμη που «κατέβηκε»

Τον προηγούμενο Μάιο, όταν το CNN δημοσίευσε βίντεο από ένα ξενοδοχείο που τον δείχνει να κλοτσάει, να γρονθοκοπεί και να πετάει τη Βεντούρα στο πάτωμα σε έναν διάδρομο στο Λος Άντζελες το 2016, ο ράπερ ζήτησε δημόσια συγγνώμη με ένα βίντεο στο Instagram λέγοντας ότι η συμπεριφορά του ήταν «ασυγχώρητη» και ότι είχε ζητήσει θεραπεία. Το βίντεο κατέβηκε αργότερα από τη σελίδα του.

Πλέον, η επίσημη γραμμή υπεράσπισης είναι διαφορετική. Ο δικηγόρος του Κομπς ανέφερε ότι ο πελάτης του ανυπομονεί να «καθαρίσει το όνομά του στο δικαστήριο», προσθέτοντας πως πρόκειται για «άδικη δίωξη». Στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στο ότι ο Σον «Ντίντι» Κομπς είναι «ένα είδωλο της μουσικής σκηνής, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, αγαπητός οικογενειάρχης και αποδεδειγμένα φιλάνθρωπος, ενώ έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια χτίζοντας μία αυτοκρατορία, λατρεύοντας τα παιδιά του και εργαζόμενος για την ανύψωση της μαύρης κοινότητας».

Δεν είναι ακόμη σαφές με ποιες κατηγορίες συνελήφθη ο Κομπς, δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα. Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο πάντως για εκβιασμό και σεξουαλική διακίνηση. Σοκ, αν σκεφτούμε πως μιλάμε για έναν από τους πλέον πετυχημένους ράπερ στις Ηνωμένες Πολιτείες, κομβικός για την εμπορική εκτόξευση του χιπ χοπ στα 90’s και στα 00’s. Μόνο που καταπώς τα δεδομένα δείχνουν είναι και ένας άρρωστος ψυχικά άνθρωπος, βίαιος και μοχθηρός.

Συνελήφθη ο γνωστός ράπερ Σον «Ντίντι» Κομπς, και πολύ άργησε

Του οποίου βέβαια κι οι αρχές και η μουσική βιομηχανία στις ΗΠΑ, γνώριζαν πόσο προβληματική προσωπικότητα ήταν για δεκαετίες, αφού εμπλεκόταν στις δολοφονίες του “κολλητού” του Notorious B.I.G. και του “αντίπαλου” από την “αντίπαλη όχθη”, Tupac Shakur, αλλά ποτέ κανείς δεν κατάφερε να αποδείξει πως είχε άμεση σχέση με την “κατά παραγγελία” δολοφονία του Tupac στο Λας Βέγκας, η οποία ήταν ξεκάθαρο πως είχε δρομολογηθεί μετά την διαμάχη του “Biggie” με τον Shakur που ξεκίνησε λόγω της Faith Evans, και μετά ακολούθησε η δολοφονία του Notorious B.I.G. O Eminem πάντως λέει σε διάφορους στίχους του όλα αυτά τα χρόνια για τις ανεπιβεβαίωτες φήμες, πως ο Κομπς είχε πληρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για την εκτέλεση του Tupac.