Δεν είναι αστείο, δεν είναι φήμη, δεν είναι μάντρα, ούτε προσευχή. Είναι επίσημο, γεγονός, ένα καλό νέο που μας έλειπε, που μας έκανε να χαμογελάσουμε, μια ευχή που γίνεται πραγματικότητα – καιρός να αρχίσουν και οι πιο σοβαρές και ουσιώδεις, σύμπαν σε σένα το λέμε (και όχι, βγάλτε αμέσως κάθε οπαδό του Κοέλιο απ’ την κουβέντα, εδώ “δεν μιλάμε με ανώμαλους”, που φτάσαμε να “κουοτάρουμε” Τάκη”).

Η Warner Bros Television ανανέωσε τα συμβόλαια τριών πρωταγωνιστών του Ted Lasso και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα του τέταρτου κύκλου.

Η Hannah Waddingham (aka Rebecca Walton, αφεντικό κι ιδιοκτήτρια της AFC Richmond), ο Brett Goldstein (aka Roy Kent, “κακό σκυλί” του αγγλικού ποδοσφαίρου με καρδιά μαρουλιού) και Jeremy Swift (aka Leslie Higgins, διευθυντής ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων της AFC Richmond και ερασιτέχνης παίκτης τζαζ κοντραμπάσου) έστειλαν υπογεγραμμένα τα συμβόλαια τους στo studio που έχει αναλάβει την παραγωγή του Ted Lasso για το Apple TV+, επιβεβαιώνοντας πως η πλατφόρμα έχει βάλει μπρος τον τέταρτο κύκλο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline.com.

Θυμάστε πως τελείωσε ο τρίτος κύκλος;

Αφού εξασφάλισε το τρίο, το στούντιο αναμένεται να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα μέλη του καστ που έχουν συμβόλαια με την SAG-AFTRA και των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει, οπότε θα χρειαστεί να γίνουν νέες συμφωνίες, όπως ακούμε. Εκτός από τους συνδημιουργούς/εκτελεστικούς παραγωγούς Jason Sudeikis (Ted Lasso) και Brendan Hunt (Προπονητής Beard), αυτό φαίνεται να περιλαμβάνει και την Juno Temple (Keely Jones). Φαίνεται ότι ένας από τους αρχικούς πρωταγωνιστές του Ted Lasso, ο Phil Dunster (Jamie Tartt ), δεν ανανέωσε, προφανώς γιατί δεν προλαβαίνει πια αφού παίζει ήδη – και γυρίζει επεισόδια συνεχώς – τόσο στο The Devil’s Hour του Prime Video όσο και στο Surface του Apple.

Ted Lasso 4

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι άλλοι αστέρες μπορεί να προσεγγιστούν για τον 4ο κύκλο· όλοι οι ηθοποιοί έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι θα ήταν χαρούμενοι να επαναλάβουν τους ρόλους τους εάν δοθεί η ευκαιρία. Πολλοί θα εμφανιστούν πιθανώς ως guest stars.

Η επιστροφή του καστ ανοίγει τον δρόμο για την έγκριση του 4ου κύκλου, κάτι που εξαρτάται από την έγκριση του προϋπολογισμού και τον προγραμματισμό, καθώς οι ηθοποιοί των οποίων οι επιλογές έχουν λήξει μπορεί να έχουν δεσμευτεί σε άλλες σειρές που τους έχουν σε προτεραιότητα όπως λένε όλοι ανεπίσημα.

Ενώ η επικοινωνία με το καστ είναι σε εξέλιξη, γίνονται και οι πρώτες προετοιμασίες για το άνοιγμα του γραφείου συγγραφής. Αν όλα τα στοιχεία συνδυαστούν, όλα δείχνουν πως η παραγωγή για τον 4ο κύκλο πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές του 2025. Φυσικά και η έναρξη της διαδικασίας για την έγκριση του 4ου κύκλου δείχνει ότι η “βασική δύναμη” πίσω από και μπροστά από την κάμερα του Ted Lasso, ο Sudeikis είναι στο παιχνίδι για έναν νέο κύκλο, καθώς το στούντιο δεν θα προχωρούσε χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Η μοίρα του Ted Lasso ήταν πάντα συνδεδεμένη με τον Sudeikis, ο οποίος δημιούργησε τον χαρακτήρα στα βίντεο του NBC Sports. Παρόλο που ήταν ανοιχτός στην ιδέα να επεκτείνει τον Ted Lasso, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα κωμικά σόου της τελευταίας δεκαετίας, οι εκτελεστικοί της Apple και της Warner Bros. είχαν καταστήσει σαφές ότι η απόφαση για τη συνέχεια θα ήταν του Sudeikis.

Ο απόφοιτος του Saturday Night Live, που δημιούργησε τον Ted Lasso μαζί με τον Hunt, τον Joe Kelly και τον Bill Laurens, είχε αρχικά συλλάβει την κωμωδία ως μια ιστορία τριών κύκλων και παρέμεινε πιστός στο πλάνο, παρά την τεράστια επιτυχία της σειράς. Ωστόσο, δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα για περισσότερα επεισόδια του Ted Lasso — γι’ αυτό και ο 3ος κύκλος δεν χαρακτηρίστηκε ως ο τελικός — με την προϋπόθεση να βρεθεί η σωστή ιδέα. Προς μεγάλη ευχαρίστηση των φαν, πάνω από έναν χρόνο μετά το φινάλε του 3ου κύκλου, φαίνεται πως αυτή η ιδέα βρέθηκε.

Με τον ανεβαστικό του τόνο και τον καλόκαρδο, αιώνιο αισιόδοξο χαρακτήρα του Ted Lasso, η σειρά ήταν το τέλειο σόου για να κυκλοφορήσει στο απόγειο της πανδημίας, τον Αύγουστο του 2020. Η κωμωδία έγινε αμέσως παγκόσμιο φαινόμενο και το σήμα κατατεθέν της Apple, ως η πιο δημοφιλής σειρά της πλατφόρμας.

Εκτός από την τεράστια δημοφιλία που την εκτόξευσε στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα, το Ted Lasso κέρδισε 13 βραβεία Emmy κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων κύκλων, συμπεριλαμβανομένων δύο συνεχόμενων βραβείων Καλύτερης Κωμικής Σειράς και βραβείων ερμηνείας για τον Sudeikis (2), τον Goldstein (2), ο οποίος είναι επίσης σεναριογράφος-παραγωγός της σειράς, και την Waddingham.

Το φινάλε του 3ου κύκλου, τον Μάιο του 2023, είδε την Κίλι και τη Ρεμπέκα να σκέφτονται την πιθανότητα να συνεργαστούν για μια νέα επιχείρηση, την Ομάδα Γυναικών της AFC Richmond, με όλους τους βασικούς χαρακτήρες να έχουν ένα ευτυχές τέλος, συμπεριλαμβανομένου του Ted, που εμφανίστηκε να προπονεί τον γιο του σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Κάνσας.

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να μας πει τι θα γίνει στον 4ο κύκλο (αφού δεν προκύπτει από πουθενά πως έχουν γραφτεί καν επεισόδια ακόμα), αλλά μέχρι να ξαναδούμε το λατρεμένο μουστάκι και να ακούσουμε την νότια προφορά του πιο απίθανου πληγωμένου και (μισο)γιατρεμένου προπονητή που θα θέλαμε στην ομάδα, μας, μπορούμε πάντα να θυμόμαστε μερικές από τις καλύτερες του στιγμές, που μας έκαναν να γελάμε διπλωμένοι, ή να σκουπίζουμε λίγο τα μάτια μας, τραγουώντας ακόμα και σε μια κηδεία…

Με πληροφορίες από το Deadline