Έμοιαζε να τα έχει όλα δικά της. Έδειχνε πάντα τόσο cool, μεθυστική σε κάθε της έκφανση. Ηθοποιός, fashion icon, σύζυγος (το τέλειο ζευγάρι με τον Ράιαν Ρέινολντς), μητέρα… Όπως κι αν την προσέγγιζες δεν υπήρχε ψεγάδι στη δημόσια εικόνα της. Μέχρι πρότινος. Πλέον, η Μπλέικ Λάιβλι βιώνει τη σκοτεινή πλευρά της δημοσιότητας και δεν της φταίει κανείς άλλος παρά μόνο ο (κακός) εαυτός της.

Τι άλλαξε για την Serena Van der Woodsen του Gossip Girl; Μια ταινία που θεωρητικά ήταν η μεγάλη της ευκαιρία για να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο, μια ταινία που μετά από καιρό της είχε χαρίσει αποθεωτικές κριτικές περί ερμηνείας καριέρας, της γύρισε τελικά μπούμερανγκ. Το It Ends With Us δεν ήταν δώρο, όπως φάνηκε αρχικά. Και, ξαναλέμε, την ευθύνη γι’ αυτό έχει αποκλειστικά η Μπλέικ Λάιβλι.

Για να πάμε παρακάτω, θα πρέπει πρώτα να πούμε τι πραγματεύεται η ταινία. Πάει ως εξής: Κοπέλα ερωτεύεται αγόρι, αυτός δείχνει ο Mr. Perfect. Όλα μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι μέχρι που σταδιακά καταλαβαίνεις πως αυτό που βλέπεις μπροστά σου είναι ο ορισμός της κακοποιητικής – τοξικής σχέσης. Μόλο που η κοπέλα αρνείται να αντικρύσει την αλήθεια, λέει ψέματα στον ίδιο της τον εαυτό.

Η Μπλέικ Λάιβλι βιώνει τη σκοτεινή πλευρά του #cancel, έτσι όπως τα έκανε
It Ends With Us – Τζάστιν Μπαλντόνι, Μπλέικ Λάιβλι

Η Μπλέικ Λάιβλι βγήκε σεργιάνι στα διάφορα media για να προωθήσει τη δουλειά της. Λογικό και αναμενόμενο. Ωστόσο το όλο promotion περιορίστηκε στον εαυτούλη της. Την ακούγανε όλοι να μιλάει συνεχώς για τα ρούχα που φοράει, τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που λανσάρει, το πόσο καλά είναι με τον Ράιαν Ρέινολντς. Ένα συνεχές «εγώ». Λέξη για το ακανθώδες θέμα του It Ends With Us, τίποτα για τις γυναίκες που υποφέρουν παγιδευμένες σε κακοποιητικές σχέσεις.

Σε κάποια φάση μάλιστα, προμόταρε την ταινία σαν να ‘ναι μια ρομαντική χαζοκομεντί, ενθαρρύνοντας τις κοπέλες να «πάρετε τις φιλενάδες σας, να φορέσετε όμορφα φλοράλ φορέματα και να πάτε να περάσετε καλά στο σινεμά». Αναρωτιέται κανείς αν κατάλαβε τι αφορούσε το έργο που πρωταγωνιστούσε. Αν έχει επαφή επίσης με την πραγματικότητα ή αν ζει στο συννεφάκι του πλανήτη Happy της.

Μπλέικ Λάιβλι

Πήρε άραγε χαμπάρι σε τι ταινία έπαιξε η Μπλέικ Λάιβλι;

Η Μπλέικ Λάιβλι έδειξε παντελώς ανήμπορη να χειριστεί σοβαρά ζητήματα, να μιλήσει γι’ αυτά όπως πρέπει. Ως και χιούμορ πήγε να κάνει ανά στιγμές. Δεν είναι όμως όλα αστεία και ακόμα και αν μπορείς να κάνεις σάτιρα με κάτι που κάνει τζιζ, πρέπει να έχεις φοβερό ταλέντο κωμικού για να το κάνεις σωστά – εκείνη, αποδείχτηκε, δεν το διαθέτει. Δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και το γεγονός πως ο συμπρωταγωνιστής στην ταινία (Τζάστιν Μπαλντόνι) το έκανε, την έβγαλε ακόμα περισσότερο στη σέντρα.

Δες το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβεις τι εννοούμε για το πόσο διαφορετικά το προσέγγισαν οι 2 ηθοποιοί:

@lesliee.mg

both actors did a great job in their roles. But the difference in their press tour spoke very loud about their views on the movies real issue. #itendswithus #iewupresstour

♬ take a moment to breathe. – normal the kid

Σε τελική ανάλυση, η Μπλέικ Λάιβλι την πάτησε επειδή βγήκε εκτός σεναρίου. Επειδή πλέον δεν μπορούσε να κρύψει τις αληθινές της σκέψεις, αξίες και προτεραιότητες. ‘Η έχεις κάτι να πεις, ή μη μιλάς καθόλου. Τα social media δεν συγχωρούν οτιδήποτε άλλο.

Η Μπλέικ Λάιβλι, με τον Ράιαν Ρέινολντς, ήταν τόσο καιρό σταθερά στη φωτεινή πλευρά της ζωής. Τόσο fun to watch, τόσο αγαπημένοι, τόσο «κοίτα μωρέ τι ωραία που τα λένε». Πλέον όμως η γυναίκα του ζεύγους βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής.

Θα βρει τρόπο να το γυρίσει; Δεν θα είναι εύκολο. Οι νεότερες γενιές καταλαβαίνουν από μακριά ποιος τους δουλεύει – έχουν μεγαλώσει μέσα στο context, στη δημόσια έκθεση. Και πολλοί, μεγαλύτεροι ηλικιακά, την έχουν πατήσει άσχημα εμμένοντας στο «έτσι τα μάθαμε». Πέφτοντας έτσι στην παγίδα του #cancel.