Δεν ξέρω με πόση υπομονή εφοδιάστηκαν οι άνθρωποι που στωικά περίμεναν να απομακρυνθεί η νταλίκα από το δρόμο και να μπορέσουν να κινηθούν προς τον προορισμό τους, αλλά σίγουρα θέλω να τους κάνω ένα φιλικό πατ-πατ στην πλάτη. Η είδηση αυτή, θα μπορούσε να είναι ένα αστείο, αλλά είναι ό,τι πιο αληθινό συνέβη ξανά στην υπέροχη Ελλάδα, στην γεμάτη ενσυναίσθηση Ελλάδα. Τι, όχι;

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, μια νταλίκα ανετράπη στην Πέτρου Ράλλη, και ο οδηγός της προφανώς με σοβαρότητα και ψυχραιμία έκανε το πιο σωστό: Έφυγε τρέχοντας. Τι, δηλαδή, να μείνει και να πρέπει να δώσει εξηγήσεις που είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά παρόλα αυτά οδηγούσε κανονικά; Τουλάχιστον, αυτό λένε οι πληροφορίες ως εξήγηση που την κοπάνησε αμέσως από το σημείο.

Το περιστατικό συνέβη στις 5 τα ξημερώματα και η απομάκρυνση του φορτηγού έγινε μετά τις 8:00, για τρεις ώρες δηλαδή ήταν στη μέση του δρόμου. Όμως το πρόβλημα δεν είναι το μποτιλιάρισμα που προκλήθηκε, το πρόβλημα είναι αυτή η κάκιστη οδηγική συμπεριφορά που έχουν πολλοί εκεί έξω, παίρνοντας στο λαιμό τους τους υπόλοιπους. Μπορεί, αυτή τη φορά, να μη θρηνήσαμε θύματα, ωστόσο αυτή η υπερεκτίμηση δυνάμεων και η άγνοια κινδύνου ενώ έχει γίνει κατανάλωση αλκοόλ, είναι κάτι που συμβαίνει. Ως πότε, είναι το θέμα. 

Και να μην ξεχνάμε, πως πριν λίγες ημέρες μια 17χρονη παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ο οποίος παραμένει εξαφανισμένος, και αρκετοί οδηγοί την προσπερνούσαν μέχρι να βρεθεί αυτός ο ένας. Ας γίνουμε αυτός ο ένας, ίσως πάμε μπροστά κάποια στιγμή.