Η Ελλάδα του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Η αλαζονεία της εξουσίας, συμπυκνωμένη σε αυτό το «εμένα μην με ακουμπάτε, έχω ασυλία» που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Ο τραμπουκισμός, η χειροδικία. Ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε μια στιγμή, συμπύκνωσε ως νοοτροπία και (αντί)δραση όλη αυτή τη νοσηρότητα που έχει κάνει τους περισσότερους πολίτες να σιχαίνονται τους πολιτικούς, την πολιτική.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος», την περασμένη Παρασκευή (28/6). Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που επρόκειτο να ταξιδέψει για το Ηράκλειο, πληροφορήθηκε πως η επιβίβαση είχε ολοκληρωθεί και πως δεν ήταν πλέον δυνατόν να μπει στο αεροσκάφος.

Αντέδρασε οργισμένα, εκτός εαυτού (ή μήπως αυτός είναι ο πραγματικός του εαυτός; Το ερώτημα τίθεται εκ των πραγμάτων). Χτύπησε έτσι τον υπάλληλο που συνομιλούσε, όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του αερολιμένα των Αθηνών.

Μπρος στη γενικότερη κατακραυγή, ο Λευτέρης Αυγενάκης ισχυρίστηκε πως τα γεγονότα δεν έγιναν έτσι. Θέλησε δηλαδή να βγάλει τρελούς τους αυτόπτες μάρτυρες, να πάει κόντρα σε αυτό που ξεκάθαρα φαίνεται να συμβαίνει στην οθόνη. Με λίγα λόγια, τα έκανε ακόμα χειρότερα. Για δες τελικά, γινόταν…

Αναλυτικά, ο Λευτέρης Αυγενάκης στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου  ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς  δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Εξηγήσεις που δεν έπεισαν κανέναν. Είναι αυτονόητο πως σε μια τέτοια απαράδεκτη και βίαιη συμπεριφορά δεν χωρά καμία επιείκεια, κανένα συγχωροχάρτι. Η απόφασή του για διαγραφή από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως είναι ειλημμένη από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και είναι το μίνιμουμ αποδεκτό. Κανείς δεν δικαιούται να δρα με αυτόν τον τρόπο, ακόμα περισσότερο όταν είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού. Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν (μπορεί να) έχει θέση ούτε στο ελληνικό κοινοβούλιο, ούτε στην πολιτική. Έχασε μόνος του αυτό το δικαίωμα, αυτό το προνόμιο που τόσο εύκολα επικαλέστηκε όταν ζορίστηκε.