Δεν ξέρουμε πού διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αλλά αν είσαι σε κάποιο από τα υπέροχα ΜΜΜ της Αθήνας, χωρίς κλιματισμό, τότε σου στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς. Διότι αυτές τις ημέρες που βιώσαμε τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού, πήραμε όλοι μια γερή δόση του τι μας περιμένει για ακόμη μια φορά. 

Ζέστη και ΜΜΜ δεν πάνε μαζί στην Αθήνα. Το γνωρίζουμε χρόνια τώρα, δεν είναι κάτι καινούριο. Και το θέμα είναι ακριβώς αυτό: Επί χρόνια συμβαίνει ο ίδιος γολγοθάς το καλοκαίρι. Μπαίνεις το πρωί στον ΗΣΑΠ ή το Μετρό ή το λεωφορείο για να πας στη δουλειά σου και βγαίνεις μισός άνθρωπος. Στάζεις από ιδρώτα σε όλο το κορμί. Οκ, ευχαριστούμε γι’αυτό, που με 27 ευρώ τον μήνα μας προσφέρετε τέτοιο πρόγραμμα αδυνατίσματος, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε στα πρόθυρα λιποθυμίας κάθε φορά. 

Δεν είναι λογικό να επικρατεί πύρινη λαίλαπα, η Κόλαση η ίδια βασικά, και τα ΜΜΜ να μην έχουν κλιματισμό, και να γινόμαστε μια υπέροχη καυτή σαρδέλα, τουρίστες και ντόπιοι. Και επειδή προφανώς στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι, το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο ελληνικό Reddit. Συγκεντρώσαμε μερικές απόψεις, με αφορμή τη σημερινή ανάρτηση: «Δεν γίνεται εν έτει 2024 να κυκλοφορούν ακόμη συρμοί χωρίς κλιματισμό».

Οι απαντήσεις:

«Αρνουμαι πεισματικα εδω και καποια χρονια να παιρνω τους “παλιους” συρμους. Επισης σε λεωφορεια αμα δω οτι ειναι σαρδελοκουτι δεν μπαινω, χειμωνα καλοκαιρι. Δεν αξιζει αυτο το μαρτυριο για κανενα λογο, ειδικα με 40 βαθμους».

«Το καλύτερο που μου έχει τύχει είναι λεωφορείο του ΟΑΣΘ όχι μόνο χωρίς κλιματισμό, αλλά και με κολλημένα τα παράθυρα».

«Είναι ανεδαφικό να περιμένουμε ότι όλα θα λυθούν από τους φόρους. Συνήθως τέτοιες βελτιώσεις στα μμμ συνδέονται με αυξήσεις στα εισιτήρια & έλεγχο ώστε να πληρώνουν όλοι, για να χρηματοδοτηθούν από κάπου. Αλλα δεν νομίζω να είστε όλοι οκ να τριπλασιαστεί η τιμή εισιτηρίου και να μπούνε έλεγχοι για να μην παίζουν λαθρεπιβάτες».

«Σήμερα περπάτησα από βασιλίσσης Σοφίας ύψος βουλής μέχρι ηλεκτρικό Μοναστηράκι, ντυμένος με παντελόνι – πουκάμισο. Μέχρι τον ηλεκτρικό δεν είχα ιδρώσει όταν κατέβηκα από τον ηλεκτρικό ήμουν μούσκεμα».

«Μια ζωή τα ίδια σκατα. Και μετά είναι να απορείς που η Αθήνα έχει γεμίσει αυτοκίνητα παντού. Όσο τα μμμ είναι τόσο χαμηλής ποιότητας και συχνότητας, άλλο τόσο θα συνεχίσει να πήζει».

«Και όταν πετυχαίνεις κάποιο που έχει κλιματισμό έχουν ανοίξει όλοι τα παράθυρα…».

«Μα το να μπει κλιμαστισμός σε κάθε βαγόνι του κάθε συρμού έχει ένα fix κόστος το οποίο μπορούν να το αποσβέσουν σε βάθος κάποιων ετών. Είναι απλά απαράδεκτο μετά από δύο δεκαετίες που υπάρχει το μετρό να κυκλοφορούν ακόμα συρμοί χωρίς κλιματισμό. Προφανώς η εταιρεία που το διαχειρίζεται δεν θέλει να έχει extra κόστος αλλά προφανώς και το κράτος που την ελέγχει και μπορεί να της το επιβάλει μας έχει γραμμένους».

«Αφου ο κόσμος είναι απολιτικ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα. Enjoy».