Τι εννοείτε δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σχολεία χωρίς κλιματιστικά; Φταίει δηλαδή το εκπαιδευτικό μας σύστημα, που η ζέστη έχει ξεκινήσει από τον Μάιο; Ή μήπως τον χειμώνα που κάνει κρύο, θέλουν οι μαθητές τίποτα ζέστες την ώρα του μαθήματος; Τι είναι αυτές οι υπερβολές τέλος πάντων, στην Ελλάδα βρίσκεστε.

Και τίποτα πιο ελληνικό, από την σημερινή εικόνα που οι γονείς μετέφεραν -μαζί με τα παιδιά τους που έδιναν Πανελλήνιες– ανεμιστήρες, ούτως ώστε να μπορέσουν να γράψουν εν μέσω καύσωνα. Αυτό το υπέροχο περιστατικό συνέβη στο 5ο Λύκειο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, που εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες, με τα κλιματιστικά να αγνοούνται. 

Γι’αυτό και η διεύθυνση του σχολείου που λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο, ζήτησε από τους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες. Γιατί προφανώς το να βάλουν -έστω- ανεμιστήρες στις αίθουσες, δεν πέρασε από το μυαλό κανενός. Φέρτε από το σπίτι σας κύριοι, αν θέλετε ελάχιστη δροσιά ενώ έξω έχει 40 βαθμούς.

Τέλος πάντων, ένας γονέας που μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ είπε πως «αυτό ήταν το τελευταίο μάθημα των Πανελληνίων. Δεν μιλάμε για τα παιδιά της φετινής χρονιάς αλλά τουλάχιστον οι επόμενες φουρνιές να δίνουν εξετάσεις σε καλύτερες συνθήκες». Μαντέψτε τι θα γίνει ΚΑΙ του χρόνου.