Αυτό που κάποιοι οδηγοί ταξί μεταφράζουν το πονηρό τους μυαλό σε εξυπνάδα και θεωρούν πως μπορούν να ξεγελάσουν τουρίστες (και όχι μόνο), προκειμένου να βγάλουν περισσότερα χρήματα, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Αναφερόμαστε κυρίως σε εκείνους που δεν βάζουν ταξίμετρο και κοστολογούν από μόνοι τους την κούρσα και σε εκείνους που κάνουν κύκλους για να «γλιτώσουν» την κίνηση, ούτως ώστε να κερδίσουν δύο ευρώ παραπάνω.

Και με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με δύο οδηγούς ταξί που προσπάθησαν να «κλέψουν» τουρίστες από τον Καναδά και τελικά την πάτησαν οι ίδιοι, ας γίνει ένα μάθημα για όλους. Αν και δεν είναι κάτι καινούριο αυτό που συνέβη, δεν προκάλεσε δηλαδή την έκπληξη κανενός.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, δύο τουρίστες ζήτησαν από δύο ταξιτζήδες να τους μεταφέρουν από το λιμάνι του Πειραιά στο Παγκράτι. Οι οδηγοί, που θεώρησαν πως ήταν η τυχερή τους μέρα, ζήτησαν 350 ευρώ για μία διαδρομή 14 χιλιομέτρων. 

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες των δύο τουριστών, οι οδηγοί έκαναν την καρδιά τους πέτρα και τελικά ζήτησαν 240 ευρώ, 120 ευρώ για τον καθένα τους δηλαδή. Επειδή όμως οι τουρίστες έρχονται ενημερωμένοι πλέον και δεν είναι και κουτορνίθια, κατήγγειλαν το συμβάν στο Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. 

Όπως δήλωσε ο Θοδωρής Μάζης, ταμίας του ΣΑΤΑ, «εμείς εντοπίσαμε τους οδηγούς. Έχουμε μιλήσει και με το airbnb, έχουμε στείλει και email αμέσως στον πελάτη στον Καναδά, που τους λέμε ΄τοι με την παρέμβαση του σωματείου, τα χρήματά τους θα επιστραφούν μέσω Airbnb που έμενε».

Τώρα οι δύο οδηγοί θα τιμωρηθούν με 600 ευρώ πρόστιμο ο καθένας, και κινδυνεύουν να τους αφαιρεθεί η άδεια από 1 μέχρι 3 μήνες.