Μετά τον Παλαιοχριστιανό που έκανε τηλεργασία από σπηλιά ενώ «απασχολούταν» σε υπηρεσία καθαριότητας δήμου, έχουμε κάτι ακόμα πιο «δυνατό», έχουμε νικητή. You can’t beat that, δεν γράφονται τέτοια σενάρια. Υπάλληλος του δήμου Μετεώρων, στην Καλαμπάκα απουσίαζε από τα καθήκοντά του επειδή είχε αναρρωτική άδεια επί… 13 διαδοχικά χρόνια!

Ναι, δεν είναι λάθος. Ο τύπος, αρχής γενομένης από το μακρινό 2011, έλειπε από την εργασία του για λόγους ασθενείας – τουλάχιστον αυτό επικαλούταν. Έγινε… καλά και γύρισε; Βαρέθηκε να κάθεται και είπε να πάει για έναν καφέ, συγνώμη για δουλειά στο γραφείο;

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, δεν ήταν δική του η πρωτοβουλία επιστροφής και ναι, αυτό βγάζει νόημα – ή και όχι, προχωράμε. Όλα άλλαξαν μετά τις αρχές του 2024 όταν ανέλαβε τη θέση του δημάρχου Μετεώρων ο Λευτέρης Αβραμόπουλος.

Από τα πρώτα πράγματα που ζήτησε, ήταν μια λίστα των υπαλλήλων, προκειμένου να διαπιστώσει τι κάνει ο καθένας τους και αν είναι ή όχι αποδοτικός στο αντικείμενό του. Εκεί ακριβώς ήταν που ο δήμαρχος έμεινε… μετέωρος (είδαμε τι κάναμε εδώ, ε;) με όσα είδε.

Ανακάλυψε πολλούς με αμφίβολη προσφορά (είπαμε να το θέσουμε ευγενικά) αλλά τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με τον «πρωταθλητή» των 13 ετών και 3 μηνών συνεχούς αναρρωτικής.

Τέρμα η άδεια, αλλά όχι το… ταξίδι

«Δεν παίζουμε εδώ. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας, αιρετοί και υπάλληλοι, να δουλεύουμε καθημερινά για να φτιάξουμε έναν Δήμο όπως τον ονειρευόμαστε και όπως οφείλουμε. Καμία ανοχή και σε κανέναν», είπε ο δήμαρχος. Μετά την αποκάλυψη του τι είχε συμβεί, ο «αιώνιος άρρωστος» γύρισε κανονικά στην εργασία του.

Ναι, από τη μία όλο αυτό είναι προκλητικό, απίστευτο, φανερώνει έναν κρατικό μηχανισμό που έχει ελλείψεις ακόμα και στα πιο βασικά του. Από την άλλη όμως, για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο θέλει ένα θράσος που δεν έχει ο μέσος άνθρωπος.

Ο τύπος καθόταν σερί για 13 χρόνια (και 3 μήνες) και πληρωνόταν κανονικά. ΟΛΟΙ αυτό δεν θα θέλαμε; Ε, αυτός το έζησε το όνειρο.