Μπορεί η Μαρίνα να μην κατάφερε να πλασαριστεί στη 10άδα, εν τούτοις η εμφάνιση που πραγματοποίησε είναι αξιομνημόνευτη σε πείσμα των haters που αναμένεται να δώσουν σόου το πρωί της Δευτέρας. Ας μην είμαστε αχάριστοι, ζούμε στη χώρα που δεν βαριόμαστε ποτέ, στη χώρα που η πιο τρελή άποψη γίνεται το κυρίαρχο αφήγημα. Γιατί όχι;

Αυτό όμως που βίαια συνειδητοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα είναι πως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες καταβάλλουν συγκινητικές προσπάθειες να κάψουν τα εγκεφαλικά κύτταρα των πολιτών τους. Αφορμή για αυτή τη συνειδητοποίηση αποτελεί ο τρόπος που χειρίστηκε η EBU το θέμα με την ισραηλινή συμμετοχή. Αν μπορούσε να γίνει απευθείας απονομή βραβείου στην ερμηνεύτρια από το Ισραήλ, θα το έκανε. Αν μπορούσε να υποχρεώσει κάθε τηλεθεατή να γράψει στα social media πως διθυράμβους για εκείνη, θα το έκανε.

Γιουχάρισμα εκείνοι; Χειροκροτήματα εμείς!

Με τους Ρώσους ασυζητητί εκτός κάθε ευρωπαϊκής διαγωνισμού σε όλους τους τομείς, μετά την επίθεση στην Ουκρανία, θα περίμενε κανείς να υπάρχει ένας σκεπτικισμός για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision. Το τι περιμένουν οι ρομαντικοί και το τι πράττουν οι κυνικοί απέχουν όσο η συμφιλίωση Ισραήλ – Πακιστάν, όμως.

Έτσι και η EBU: Τα γιουχαΐσματα «θάφτηκαν», ο κόσμος που διαδήλωνε έφαγε ξύλο, μέχρι και η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ συνελήψθη. Τι άλλο να κάνουν για να σε πείσουν πως η ΕΒU ξέρει καλύτερα από σένα τα γεωπολιτικά;

Ολυμπιακέ, κοίτα τι έκανες

Όσο πιο βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου είναι κανείς, τόσο πιο τρελό του φαίνεται αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός. Τα εγκεφαλικά κύτταρα που έκαψε η ομάδα του Πειραιά το βράδυ της Πέμπτης πρέπει να ανέρχονται σε δισεκατομμύρια, καθώς νικούσε για δεύτερη φορά την τέταρτη της βαθμολογίας στην Premier League, Άστον Βίλα.

Και κάπως έτσι, οι επικριτές του Φεβρουαρίου αποθέωναν ό, τι κόκκινο έβλεπαν, ακόμη και τα φανάρια στους δρόμους. Έτσι είναι ο ελληνικός λαός, διακρίνεται για την ψυχραιμία του, τη σοφία του και βλέπει πάντα μακριά.

Τα λίγα κύτταρα που έχουμε στον εγκέφαλο προορισμένα να ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα αναμένονται να καούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στο OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Χασμουρήθηκε η Σάττι; Κρεμάστε την!

Τι έκανε η Σάττι; Έπαιζε με την κάμερα; Και έκανε γκριμάτσες; Και έκανε πως την παίρνει ο ύπνος; Να τιμωρηθεί παραδειγματικά, πάραυτα! Η Γιαδικιάρογλου τι έκανε; Κοιτούσε τη Σάττι; Να τιμωρηθεί και εκείνη!

Κάηκε κάθε ανυποψίαστο κύτταρό μας από τα αυτοσχέδια τηλε-δικαστήρια και τους αυτόκλητους τηλε-εισαγγελείς που βγήκαν να κατακεραυνώσουν τη Μαρίνα Σάττι για τη συμπεριφορά της, την ώρα που έκανε δηλώσεις η στρατιώτης του Νεντανιάχου η εκπρόσωπος του Ισραήλ. Φυσικά και θα έπρεπε να κάθεται προσοχή. Ίσως και στο ένα πόδι, δεν ξέρουμε επακριβώς τι ορίζει το πρωτόκολλο, θα το τσεκάρουμε και θα επανέλθουμε.

Η Μαρίνα Σάττι ήταν υπέροχη στη σκηνή της Eurovision, παρόλο που είχε να αντιμετωπίσει μια ασθένεια. Δεν μιλάμε για την ίωση που την ταλαιπώρησε, αλλά για τους haters που ξεσπάθωσαν καταγράφοντας νέα ρεκόρ τοξικότητας. Δεν σας ευχόμαστε «και εις ανώτερα» γιατί είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρετε. Κουράγιο στους υπόλοιπους, όμως, θα ευχηθούμε.

Αμήχανοι παρουσιαστές – κακοί μεταφραστές

Κάποιοι θεωρούσαμε ευρηματική την επιλογή της ΕΡΤ για την παρουσίαση της Eurovision, με αποτέλεσμα να καούμε εις διπλούν. Δεν το κρύβουμε, εκτεθήκαμε! Ανεβάσαμε τόσο ψηλά τα standards που όχι απλά περάσαμε από κάτω, αλλά πανηγυρικά διαψευστήκαμε. Δεν το είχαν τα παιδιά! Καήκαμε στη μετάφραση, σε μια βραδιά – Βατερλό!


Ο Ζερόμ Καλούτα υπενθύμιζε στους τηλεθεατές της βραδιάς του τελικού της Eurovision πως εκείνος και ο Θανάσης Αλευράς είναι μαθημένοι τόσα χρόνια να παρακολουθούν τη Eurovision από στον καναπέ τους με φίλους. Το ίδιο έκαναν και τη βραδιά του τελικού, απλά δεν ήταν στον καναπέ τους. Ο πρώτος μετέφραζε ό, τι προλάβαινε, που δεν ήταν αρκετά για να λέμε την αλήθεια. Ο δεύτερος έμοιαζε να κάνει σιωπηλή διαμαρτυρία, καθώς δεν θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις του με το κοινό κατά τη διάρκεια του Σαββατόβραδου. Φταίνε εκείνοι; Όχι. Φταίει η ΕΡΤ; Ναι.

Οι δύο παρουσιαστές της βραδιάς δεν ήταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο, ωστόσο η ιδέα ήταν υποσχόμενη. Την επόμενη φορά λοιπόν θα χρειαστεί ο ένας από τους δύο παρουσιαστές να μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν και ο άλλος να σχολιάζει.

Δυστυχώς οι δύο ταλαντούχοι perfomer, όχι μόνο δεν κατάφεραν να φανερώσουν δείγματα του χιούμορ και της κριτικής τους σκέψης, αλλά ήταν εμφανώς απροετοίμαστοι. Το Σαν Μαρίνο έγινε νησιωτική χώρα, από τον παρουσιαστή ταξιδιωτικής εκπομπής. Εκεί φτάσαμε!