Και ξάφνου όλοι ασχολούνται με την υπόθεση της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που βρέθηκε να ζει σαν πρωτόγονη σε σπηλιά στην Ορεινή Κορινθία. Τόξα, όπλα, λαγούμια, κυνήγι… κυνηγών (είδαμε τι κάναμε εδώ, ε;), κλεμμένες κάμερες, παιδιά που δεν πάνε σχολείο, μωρά αγνώστου πατρός (με αιχμές για αιμομιξίες), ζωντανές τηλεοπτικές συνδέσεις στα κανάλια με κινητό στο αυτί και μικρόφωνο στο χέρι…

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί», εξήγησε ο 45χρονος πατέρας, που πάντως υπάρχει καταγγελία πως δούλευε με… τηλεργασία σε δήμο – χάρη στην τεχνολογία δεν γίνεται αυτό, ρωτάμε εμείς με γνήσια απορία;

Το ελληνικό Twitter (ακούει και στο Χ) δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη μια ιστορία από όπου κι αν πιάσεις έχει πράγματα να «δώσει», πράγματα να πει. Κάναμε μια διαλογή από μερικά από τα σχόλια που εντοπίσαμε, το #παλαιοχριστιανοί τρεντάρει. Καλύπτουν όλα τα γούστα και μερικά εξ αυτών είναι πάρα μα πάρα πολύ αλλόκοτα. Όπως όλη αυτή η υπόθεση, άλλωστε.

Παλαιοχριστιανοί: Τα best of του Twitter

Με διαφορά το πιο αστείο που διαβάσαμε. ΠαλαιοXριστιάνο Ρονάλντο, με μια φωτό που πραγματικά η ομοιότητα είναι καταπληκτική. (Το 2004 στο κρόουλ, αν δεν ειναι όλο ένα φώτοσοπ που μας διαφεύγει, μπορεί να εξηγηθεί από το σοκ του αρχισυντάκτη για μια οικογένεια που ζει πίσω στο χρόνο…):

Άλλος εντόπισε ομοιότητα με τον Κρίστιαν Μπέιλ, μα ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα είναι ο 45χρονος;

Κάποιοι, όχι λίγοι, στάθηκαν στο εμφανισιακό κομμάτι με το μάτι στραμμένο στην 21χρονη της οικογένειας. Το δίχως άλλο είναι μια επιφανειακή προσέγγιση. Δεν παύει, όμως, να είναι μια προσέγγιση:

Και δεν έλειψαν αυτοί που κατά την προσφιλή τους τακτική έστρεψαν την υπόθεση αλλού με σχόλια του στιλ «Ναι, σας ενοχλούν οι παλαιοχριστιανοί και όχι οι Ρομά που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο». Είδαν μάλιστα υπόγεια συνομωσία, ήτοι πως η υπόθεση ενορχηστρώθηκε από σκοτεινά όργανα που σκοπό είχαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη από το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών:

Συνδέσεις και σχόλια που προκάλεσαν και αντιδράσεις στις… οργισμένες αντιδράσεις: