Νομίζαμε, όλοι, πως ήταν για λόγους ευγενείας. Στο πλαίσιο ενός «σας ευχόμαστε καλή πτήση», σε ένα γενικότερο κάδρο του να μείνει ικανοποιημένος ο πελάτης. Είναι ΚΑΙ αυτό, δεν είναι όμως ΜΟΝΟ αυτό. Μια αεροσυνοδός στο TikTok αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που μας «κοζάρουν» την ώρα που μπαίνουμε στο αεροσκάφος για να επιβιβαστούμε…

Το κυριότερο έχει να κάνει με το ότι οι αεροσυνοδοί είναι επιφορτισμένοι με την επιπλέον αποστολή του να ξεχωρίσουν ποιοι τυχόν επιβάτες μπορεί να είναι τόσο πολύ άρρωστοι ή μεθυσμένοι ώστε να μην πρέπει να ταξιδέψουν! Ναι, τελικά είναι ένα είδους face control αυτό που συμβαίνει εν ώρα boarding, όπως μας εξήγησε η εν λόγω αεροσυνόδος, ονόματι Ράνια, που αυτήν την εποχή δουλεύει σε μια αυστριακή αεροπορική εταιρεία.

Και έχει ακόμα μια ανάγνωση το όλο ζήτημα, που έχει να κάνει με την εύρεση, πάλι μέσω του οπτικού τσεκαρίσματος, ενός επιβάτη που σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης έχει τα σωματικά προσόντα να βοηθήσει. Σε αυτούς, αν και εφόσον, μπορεί να προταθεί να κάτσουν σε θέση που να βρίσκεται πλησίον της εξόδου κινδύνου για να είναι πιο εύκολο να αξιοποιηθούν (αχρείαστοι να ‘ναι, βέβαια, κατά βάση).

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα μπεις σε αεροπλάνο και θα δεις οι αεροσυνοδοί να σε κοιτάνε από πάνω μέχρι κάτω ενώ σε καλωσορίζουν, να ξέρεις πως δεύτερες σκέψεις περνάνε από το μυαλό τους.

Πολύ σημαντικό επίσης (και ακολουθεί κοινωνικό μήνυμα) είναι να μην έχεις πιει πολύ, αν τυχόν φοβάσαι τις πτήσεις και χρειάζεσαι λίγο αλκοόλ για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να την «παλέψεις», λιγότερο… μεθυστικοί. Αν είσαι άρρωστος πάλι, κάτσε σπίτι. Μην μας κολλήσεις κιόλας.

Δες το βίντεο στο TikTok που εξηγεί γιατί μας υποδέχονται έτσι οι αεροσυνοδοί:

@itsmekikooooo

Did you know that?✈️🩷Also to see who could help us in an emergency🥳🤩✈️#fy #fyp #viral #fypageeeee #for #stewardess #cabincrewlife #flightattendant #foryoupage

♬ RUN THIS TOWN X GANGSTAS PARADISE – ALTÉGO