Πρόσφατα μάθαμε πως η Αθήνα είναι η πόλη που μυρίζει πιο όμορφα στον κόσμο. Αδυνατούμε μέχρι και σήμερα να κατανοήσουμε πώς στην ευχή βγήκε πρώτη, μια και διάολε η μύτη μας δεν βιώνει καμία ωραία οσμή όταν περνάμε από το Μοναστηράκι -καθημερινό μαρτύριο-, αλλά και γενικά όταν περπατάμε στο κέντρο. Τέλος πάντως, ας μην τους το χαλάσουμε. Επιπλέον, μια ακόμη πρωτιά πήραμε και για το ότι η Αθήνα έχει το ομορφότερο θερινό σινεμά στον κόσμο και κάπως φουσκώσαμε από περηφάνεια. Ή και όχι.

Για να μη μιλάμε όμως μόνο για την Αθήνα, ένα ελληνικό νησί βρέθηκε στη λίστα με τους 20 πιο όμορφους δρόμους στον πλανήτη. Συγκεκριμένα, το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler δημοσίευσε μια λίστα με τους 71 ομορφότερους δρόμους παγκοσμίως, αποτελούμενοι από από πλακόστρωτα πεζοδρόμια και πολύχρωμα σπίτια, από υπέροχη αρχιτεκτονική κτλ.

Πριν σας πούμε ποιο ελληνικό νησί έχει τον πιο όμορφο δρόμο, να σας ενημερώσουμε πως την πρωτιά την πήραν τα μονοπάτια και τα σοκάκια που συνθέτουν την Παλιά Πόλη του Κολμάρ στη Γαλλία. Η αρχιτεκτονική χαρακτηρίζεται από ξύλινα σπίτια ζωγραφισμένα με ζωηρά χρώματα και μικρές γέφυρες και βάρκες που βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος του καναλιού.

Οι δρόμοι του Setenil de las Bodegas, μιας μικρής πόλης μεταξύ Σεβίλλης και Μάλαγα, διαθέτουν υπέροχα, παρθένα λευκά σπίτια, αλλά ξεχωρίζουν καθώς είναι χτισμένα στους βραχώδεις σχηματισμούς απότομων βράχων της περιοχής.

Όσον αφορά την ελληνική προσθήκη, πρόκειται για τα σοκάκια της Μυκόνου που βρέθηκαν στην 9η θέση της λίστας. Το νησί των Ανέμων είναι γνωστό για πολλούς λόγους, αλλά φαίνεται πως τα πλακόστρωτα στενάκια του γοητεύουν τους τουρίστες.

«Είναι δύσκολο να περπατήσεις στους δρόμους της Μυκόνου χωρίς να σε ξαφνιάσει η ομορφιά. Πολλά από αυτά οφείλονται στα λιθόστρωτα δρομάκια, που περιστρέφονται γύρω από τα ασβεστωμένα σπίτια. Σε ορισμένα σημεία του νησιού οι πεζοί θα στρίψουν σε δρόμο για απαράμιλλη θέα στη θάλασσα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Condé Nast Traveler.

Οι 20 πιο όμορφοι δρόμοι στον κόσμο σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Δρόμοι της παλιάς πόλης στο Κολμάρ, Γαλλία
Brunngasse, Brienz, Ελβετία
Setenil de las Bodegas, Ισπανία
Δρόμοι της Águeda, Πορτογαλία
Washington Street, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Rua do Bom Jesus, Ρεσίφε, Βραζιλία
Rue de l’Abreuvoir, Παρίσι, Γαλλία
Δρόμοι της Μυκόνου, Ελλάδα
Δρόμοι της Πρετόρια, Νότια Αφρική
Rue du Petit Champlain, Πόλη του Κεμπέκ, Καναδάς
Οδός Jinli, Τσενγκντού, Κίνα
Οδός Aldama στο San Miguel De Allende, Μεξικό
Οδός Zrínyi Utca, Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Σήραγγα Tohid, Τεχεράνη, Ιράν