Από τις περιπτώσεις που τσιμπιέσαι για να βεβαιωθείς πως είσαι ξύπνιος, πως αυτό που είδες όντως συνέβη και δεν το ονειρεύτηκες. Ευτυχώς υπάρχουν και τα βίντεο και όλα (εν δυνάμει) καταγράφονται. Κάπως έτσι τα social media γέμισαν από εντυπωσιακές, απόκοσμες εικόνες από την πτώση ενός μετεωρίτη στην Πορτογαλία.

Μια λαμπερή σφαίρα, μια γαλάζια λάμψη που άλλαξε χρώμα το νυχτερινό ουρανό. Με μια λέξη; Ουάου. Το φαινόμενο ήταν περισσότερο ορατό στα βόρεια τμήματα της ιβηρικής χώρας, αλλά το είδαν και αρκετοί πέριξ της Λισαβόνας, στα σημεία τουλάχιστον που η πρωτεύουσα δεν είναι τόσο φωτεινή. Υπήρξαν μαρτυρίες και από Ισπανία μεριά, εκεί δηλαδή… παραδίπλα.

Μετεωρίτης πέρασε από τον ουρανό της Πορτογαλίας και αυτό που είδαμε μας άφησε με το στόμα ανοιχτό

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «Público», η ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας κατέγραψε μία πτώση μετεωρίτη στην περιοχή Κάστρο Ντάιρε, ωστόσο η ένδειξη αφαιρέθηκε.

Στην πραγματικότητα, τα θραύσματα του μετεωρίτη έπεσαν τελικά στον Ατλαντικό ωκεανό. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) επιβεβαίωσε ότι ο μετεωρίτης ήταν ένα κομμάτι ενός κομήτη που ταξίδευε με απίστευτη ταχύτητα, κοντά στα 161.000 km/h.

Δες βίντεο από το… σουλατσο που έκανε μετεωρίτης στην Πορτογαλία (το πρώτο ειδικά, ειναι απλώς καταπληκτικό)