Μια γουλιά ιστορίας: Ο εμβληματικός χαρακτήρας του Negroni

Πίσω από κάθε ποτήρι Negroni κρύβεται μια ιστορία σχεδόν 100 χρόνων. Το θρυλικό cocktail γεννήθηκε το 1919 στη Φλωρεντία, όταν ο Κόμης Camillo Negroni ζήτησε από τον αγαπημένο του bartender να ενισχύσει το κλασικό Americano του με λίγο gin, αντί για soda. Η προσθήκη αυτή έφερε επανάσταση στο ποτό, δημιουργώντας κάτι το αξεπέραστο: το Negroni, με τον αδιαπραγμάτευτο πρωταγωνιστή του, το Campari, να ορίζει το μοναδικό προφίλ γεύσης του.

Από τότε μέχρι σήμερα, το Negroni παραμένει σταθερή αξία, με την έντονη, πικρή και γλυκιά ισορροπία του, που πηγάζει από την καρδιά του: το Campari. Το βαθύ κόκκινο χρώμα, η πολύπλοκη γεύση που ισορροπεί τις βοτανικές νότες του gin και του γλυκού βερμούτ με την ελαφριά πικράδα του Campari, κάνουν το Negroni αδιαμφισβήτητα ξεχωριστό. Χωρίς το Campari, το Negroni απλά δεν υπάρχει.

Negroni Week 2024: Ένα ταξίδι δημιουργικότητας με οδηγό το Campari

Φέτος, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, η Negroni Week επιστρέφει δυναμικά, για να μας θυμίσει ότι το Negroni είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό cocktail. Είναι ένα σύμβολο δημιουργικότητας, παράδοσης και κομψότητας, το οποίο γιορτάζεται σε bars και εστιατόρια σε ολόκληρο τον κόσμο, με επίκεντρο το Campari.

Σε αυτή την παγκόσμια γιορτή, bartenders καλούνται να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή του Negroni, παραμένοντας πιστοί στο Campari, αλλά αφήνοντας τη φαντασία τους να “ανακατέψει” τις υπόλοιπες γεύσεις. Με χιλιάδες συμμετοχές από κορυφαία bars ανά τον κόσμο, η Negroni Week είναι η απόλυτη ευκαιρία να δοκιμάσουμε κλασικές και πρωτοποριακές παραλλαγές του cocktail που λατρεύουμε.

Κι όλα αυτά για καλό σκοπό! Μέσα από τη Negroni Week, το Campari στηρίζει το Slow Food, έναν παγκόσμιο οργανισμό που μάχεται για την προώθηση της τοπικής κουζίνας και της βιοποικιλότητας, φέρνοντας κοντά γεύση και βιωσιμότητα.

Εσύ πόσες παραλλαγές του Negroni μπορείς να σκεφτείς;

Η ομορφιά του Negroni δεν είναι μόνο στην κλασική του εκδοχή, αλλά και στη μοναδική του ευελιξία. Το Campari μπορεί να αναδείξει απίστευτους γευστικούς συνδυασμούς, καθιστώντας το Negroni τη βάση για ατελείωτες παραλλαγές που συναρπάζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν:

– Negroni Sbagliato: Μια πιο ανάλαφρη εκδοχή, με Prosecco αντί για gin.

– Boulevardier: Ο ιδανικός συνδυασμός bourbon, Campari και γλυκού βερμούτ.

– White Negroni: Αντικαθιστώντας το Campari με λευκό απεριτίφ και gin με λευκό βερμούτ.

Όποια κι αν είναι η παραλλαγή, το Campari παραμένει το στοιχείο που δίνει στον Negroni την ξεχωριστή του προσωπικότητα, καθιστώντας το μοναδικό και αναγνωρίσιμο σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Μπες στην παγκόσμια κοινότητα του Negroni!

Η Negroni Week είναι μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχεις σε μια παγκόσμια κοινότητα με κοινό πάθος για το καλό ποτό. Κάθε γουλιά Negroni σε αυτή την εβδομάδα δεν είναι απλώς απόλαυση – είναι και προσφορά.

Γι’ αυτό μην χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις το Negroni σε αγαπημένα bars στην Ελλάδα και τον κόσμο, να μοιραστείς τη γευστική σου εμπειρία με τους φίλους σου και να γιορτάσεις την πιο iconic εβδομάδα αφιερωμένη στο cocktail που έχει συνδέσει το όνομά του με την κομψότητα και την αυθεντικότητα.

#campari #nonegroniwithoutcampari #negroniweek24 #DrinkResponsibly