“Ο τρόπος που χάσαμε σήμερα, ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά” είπε ο κόουτς Βλάχος, στο μικρόφωνο της ΕΡΤ λίγες στιγμές μετά από την ήττα 12-11 στον προημιτελικό των Ολυμπιακών του Παρισιού. Ο μόνος όρθιος, “ανθεκτικός”, με το κεφάλι ψηλά, που δεν έσπαγε η φωνή του, και μπορούσε τόσο νωρίς, τόσο σοκαρισμένος, να αρθρώσει λόγο, να δείξει από τι υλικό είναι φτιαγμένο κι ο ίδιος, και η ομάδα που οδηγεί όλα αυτά τα χρόνια σε τελικούς κι επιτυχίες.

Ο καλός καπετάνιος Βλάχος

Ο “καλός καπετάνιος” Βλάχος, τα είπε ολόσωστα, λογικότατα, ψυχραιμότατα. Διόλου “ελληνικά” δηλαδή. Αλλά ένας από τους λόγους που το ελληνικό πόλο κι οι ομάδες του εδώ και δεκαετίες. πετυχαίνουν και προοδεύουν είναι αυτός ακριβώς. Πως δεν είναι “αντιπροσωπευτικές” των ελληνικών συνηθειών και ελαττωμάτων. Αλλά σήμερα, η εθνική ομάδα, ένα από τα δύο μεγαλύτερα φαβορί για τον τελικό σε όλη την διοργάνωση, έχασε με τον πιο σκληρό, “άκαρδο”, απίθανο τρόπο.

Με 20” να απομένουν, ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση της Εθνικής. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος πήρε το κρίσιμο σουτ στα 6 δευτερόλεπτα, νικώντας τον Φιλίποβιτς και κάνοντας το 11-11. Εκεί όπου όλοι πανηγύριζαν για το γκολ που θα μας έστελνε στα πέναλτι, ήρθε ο Γιάκσιτς, ο “μαχαιροβγάλτης”. Και σκότωσε τις ελπίδες μας για ακόμα ένα μετάλλιο, αλλά αυτό που δεν θα μάθουμε ακριβώς, είναι πόσους έστειλε στα νοσοκομεία με καρδιακά.