Αλήθεια, το πίστευε κανείς ότι ο Έλον Μασκ θα μιλούσε με τόσο απαξιωτικό τρόπο για το τρανς παιδί του και δεν θα υπήρχε απάντηση; Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που κυκλοφόρησε στο «Χ» το video με τον ζάπλουτο επιχειρηματία να αναφωνεί «έχασα το γιο μου, τον σκότωσε ο woke ιός» και ήλθε η απάντηση. Και μάλιστα είναι πληρωμένη.

Το 20χρονο τρανς παιδί του Έλον Μασκ, Βίβιαν Τζένα Γουίλσον, είπε ότι ο πατέρας της μπορεί να πρόσφερε όλα τα καλά από υλικής πλευράς, αλλά ήταν ουσιαστικά απών στην διαδικασία ανατροφής. Και το προσδιόρισε μ’ ένα ποσοστό 10% παρουσίας, από τα φτωχότερα που μπορεί να διεκδικήσει ένας γονιός, ο οποίος βέβαια όπου σταθεί κι όπου βρεθεί φαίνεται ότι βάζει τα παιδιά του σε πρώτη προτεραιότητα.

Έλον Μασκ: Το λένε deadnaming για κάποιον προφανή λόγο

Ο 53χρονος σήμερα Έλον Μασκ έκανε αυτό το υποτιμητικό σχόλιο του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον ψυχολόγο Δρ. Τζόρνταν Πίτερσον, η οποία μεταδόθησε live streaming στην πλατφόρμα του Χ τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ισχυρίστηκε ότι «εξαπατήθηκε» για να επιτρέψει στον γιο του (και τώρα κόρη του) Γουίλσον να υποβληθεί σε ιατρική περίθαλψη ήταν 16 ετών, προσθέτοντας: «Έχασα τον γιο μου, ουσιαστικά. Το αποκαλούν «καταστροφικό» (σ.σ. η αγγλική λέξη που χρησιμοποίησε είναι deadnaming) για κάποιον προφανή λόγο. Επειδή ο γιος είναι νεκρός (σ.σ. dead)».

Η Βίβιαν Τζένα Γουίλσον υπέβαλε νομίμως αίτηση αλλαγής ονόματος και φύλου το 2022 σε ηλικία 18 ετών, αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Έλον Μασκ ότι εξαπατήθηκε και ότι δεν γνώριζε τίποτα για την θεραπεία ή για την απόφαση του παιδιού του. Σε συνέντευξή της στο NBC το βράδυ της 25ης Ιουλίου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. «Νομίζω ότι υπέθεσε ότι δεν θα έλεγα τίποτα και θα το άφηνα να περάσει… Κάτι που δεν πρόκειται να κάνω, γιατί αν πρόκειται να πεις ψέματα για μένα, όπως έκανε αυτός και μάλιστα σε ένα κοινό εκατομμυρίων, δεν θα το αφήσω απλώς να περάσει».

Η Γουίλσον, η οποία είπε στο ρεπορτάζ ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως ομοφυλόφιλη στην όγδοη τάξη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είπε ότι ο Έλον Μασκ «ήξερε τις πλήρεις παρενέργειες» της ιατρικής θεραπείας της, η οποία, όπως λέει, περιλάμβανε αναστολείς της εφηβείας και θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Το παιδί σημείωσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον διάσημο πατέρα του Έλον Μασκ εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια. Όταν ρωτήθηκε για να εξιστορήσει τα παιδικά χρόνια, ,είπε χαρακτηριστικά ότι ο πατέρας της «ήταν εκεί, θέλω να πω, ίσως το 10% του χρόνου. Αυτό είναι γενναιόδωρο. Είχε τη μισή επιμέλεια και δεν ήταν πλήρως εκεί. Ήταν απλώς ένα γεγονός της ζωής εκείνη την εποχή, οπότε δεν νομίζω ότι συνειδητοποίησα πόσο αφύσικη εμπειρία ήταν».

Η Βίβιαν Τζένα είναι ένα από τα έξι παιδιά που μοιράζεται ο Έλον Μασκ με την πρώην σύζυγό του Τζαστίν Γουίλσον. Ο ιδρυτής του SpaceX έχει επίσης τρία παιδιά με την τραγουδίστρια Γκράιμς και άλλα τρία με την Σιβόν Ζίλις.

Επίσης η 20χρονη  απάντησε σε ένα tweet, στο οποίο ο Έλον Μασκ την περιέγραφε ως «gay και ελαφρώς αυτιστική»! Ισχυρίστηκε ότι όταν ήταν στην ηλικία των 4 ετών διάλεγε ρούχα για να φορέσει ο πατέρας της κάθε πρωί κι αυτός έλεγε ότι οι επιλογές της ήταν «υπέροχες», χωρίς φυσικά να ενοχλείται από την ποικιλία των χρωμάτων.

«Όλο αυτό το πράγμα είναι εντελώς φτιαγμένο και υπάρχει λόγος γι’ αυτό», έγραψε χαρακτηριστικά. «Δεν ξέρει πώς ήμουν σαν παιδί γιατί πολύ απλά δεν ήταν εκεί και στο λίγο καιρό που ήταν με παρενοχλούσαν ανελέητα θηλυκότητα και queerness. Προφανώς δεν μπορεί να τα πει αυτά, οπότε έχει περιοριστεί σε ένα χαρούμενο μικρό στερεότυπο για να το χρησιμοποιήσει κατά την κρίση του. Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά για το πώς βλέπει τους queer ανθρώπους και τα παιδιά γενικά».