«Staycation» το λένε οι εξευγενισμένοι που δεν το βιώνουν. «Φτώχεια» το λένε εκείνοι (κι εμείς) που τα χρήματα που διαθέτουμε για διακοπές φτάνουν μόνο για ένα ΣΚ.

Αυτό που απομένει είναι να γεμίσουμε ποιοτικά τις ημέρες της ξεκούρασης μέχρι την επιστροφή στη γαλέρα. Αυτή την ποιοτική αναβάθμιση στον τομέα των τηλεοπτικών σειρών μπορούμε να τη βρούμε ανάμεσα σε έναν σωρό μετριότητας, ρίχνοντας μια ματιά στο μενού που σερβίρει το ERTFlix. Ας αφήσουμε το πολυδιαφημισμένο Better Call Saul στην άκρη…

Αλλά ακόμη και αν κάποιοι έχουν δει τις σειρές αυτές, μία υπενθύμιση είναι πάντοτε χρήσιμη, αφού δεν είναι από εκείνες που αν τις έχει παρακολουθήσει κανείς μια φορά, αυτή είναι αρκετή.

Πάμε να δούμε τρεις σειρές που καλύπτουν όλα τα γούστα:

ERTFLIX: Killing Eve

Το Killing Eve είναι ένα θρίλερ κατασκοπείας τεσσάρων κύκλων βασισμένο στη σειρά μυθιστορημάτων Villanelle του Λουκ Τζένινγκς. Καθένας από τους κύκλους της σειράς έχει επικεφαλής μια διαφορετική γυναίκα συγγραφέα. Τον πρώτο κύκλο υπογράφει η εξαιρετική Φοίβη Ουόλερ – Μπριτζ, τον δεύτερο η Έμεραλντ Φένελ, τον τρίτο η Σούζαν Χίθκοτ και τον τέταρτο η Λάουρα Νιλ.

Η σειρά ακολουθεί μια βαριεστημένη ερευνήτρια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, την Ιβ Πολάστρι (Σάντρα Ο), η οποία αυτοβούλως και κρυφά ερευνά μια υπόθεση δολοφονίας. Για τον λόγο αυτό απολύεται. Ωστόσο, η εμμονή που έχει για γυναίκες πληρωμένους δολοφόνους την οδηγεί αργότερα στην ένταξη σε ένα μυστικό τμήμα της MI6. Η πρώτη της υπόθεση είναι να εντοπίσει και να συλλάβει τη Βιλανέλ (Τζόντι Κόμερ), μια αδίστακτη δολοφόνο που εργάζεται για μια μυστική οργάνωση που ονομάζεται Οι Δώδεκα. Όταν η Ιβ και η Βιλανέλ διασταυρώνονται, αναπτύσσουν μια σχέση εμμονής που τις οδηγεί μακριά από τις ατομικές τους αποστολές και πιο κοντά η μία στον άλλη.

Η πρώτη σεζόν είναι απολαυστική! Το δίδυμο Σάντρα Ο – Τζόντι Κόμερ προσφέρει κάποιες αξιομνημόνευτες στιγμές και η σεζόν ρέει με μαεστρικές ανατροπές  χάρη στο γράψιμο της Φοίβη Ουόλερ Μπριτζ.

The Hour

Το The Hour είναι ένα βρετανικό κατασκοπευτικό δράμα που μεταδόθηκε παραγωγής 2011. Επικεντρώνεται γύρω από μια φανταστική τηλεοπτική εκπομπή ενημερωτικού χαρακτήρα. Το σίριαλ τοποθετείται στον Ιούνιο του 1956. Οι ιθύνοντες του BBC αποφασίζουν να ξεκινήσουν τη μετάδοση μιας νέας ενημερωτικής εκπομπής.

Ένας ρεπόρτερ ερευνητικής  δημοσιογραφίας που είναι ερωτευμένος με μια νεαρή ταλαντούχα παραγωγό και ένας γοητευτικός παρουσιαστής σε προβληματικό γάμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταφέρουν να κάνουν την εκπομπή απαραίτητη στο βρετανικό κοινό. Όμως αυτά που συμβαίνουν γύρω τους έχουν πολλαπλές αναγνώσεις και ο κόσμος γύρω τους δεν είναι τόσος απλός όσο νομίζουν.

Η σειρά θυμίζει κάτι από Mad Men, μόνο που αντί για τον χώρο της διαφήμισης κινούνται σε εκείνο της δημοσιογραφίας. Αντίστοιχος Τζον Χαμ… ο Μπεν Ουίνσο, ο οποίος ξεδιπλώνει πτυχές του ταλέντου του και γίνεται γνωστός -σχεδόν παγκοσμίως. Ρομόλα Γκαράι και Ντόμινικ Γουέστ συνθέτουν ένα ηλεκτρισμένο «τρίγωνο» που κάνουν τα πράγματα κίνουνται!

Hannibal

O Δρ Χάνιμπαλ Λέκτερ είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς χαρακτήρες στην ιστορία του κινηματογράφου. Αυτή του την αναγνωρισιμότητα θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι παραγωγοί της σειράς Χάνιμπαλ, η οποία μας μεταφέρει στα πρώιμα χρόνια του ψυχιάτρου.

Ο αναλυτής προφίλ του FBI Γουίλ Γκράχαμ στρατολογείται από τον Τζακ Κρόφορντ, τον επικεφαλής των Επιστημών Συμπεριφοράς του FBI, για να βοηθήσει στην έρευνα ενός κατά συρροή δολοφόνου στη Μινεσότα. Με την έρευνα να βαραίνει πολύ τον Γκράχαμ, ο Κρόφορντ αποφασίζει να τον επιβλέπει ο ιατροδικαστής ψυχίατρος Δρ. Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Μέσα στον ορυμαγδό της σαβούρας, μπορείς να γεμίσεις το καλοκαίρι σου με ιστορίες κυνικές, αλλοπρόσαλλες και εντελώς mind-blowing που βρίσκεις στο ERTFLΙΧ.
HANNIBAL — “Amuse Bouche” Episode 102 — Pictured: Mads Mikkelsen as Dr. Hannibal Lecter — (Photo by: Brooke Palmer/NBC)

Αρχικά, ο Λέκτερ – ο οποίος είναι κατά συρροή δολοφόνος και κανίβαλος – εργάζεται για να χειραγωγήσει το FBI εκ των έσω. Ο δεσμός που δημιουργεί ο Λέκτερ με τον Γκράχαμ αρχίζει να απειλεί τη μακροζωία του. Ο Λέκτερ γοητεύεται από την ικανότητα του Γκράχαμ να συμπάσχει με ψυχοπαθείς δολοφόνους και προσπαθεί να περάσει τα όρια της εύθραυστης λογικής του Γκράχαμ για να τον μετατρέψει σε δολοφόνο.

Το ψυχολογικό θρίλερ τριών κύκλων βασίζεται στους χαρακτήρες των μυθιστορημάτων του Τόμας Χάρις, εμπνευστή του παγκοσμίως διάσημου ήρωα, «Δρ. Χάνιμπαλ Λέκτερ». Ο Μαντς Μίκελσεν στον ομώνυμο ρόλο κέρδισε την εμπιστοσύνη των σκηνοθετών, τον θαυμασμό του κοινού και την ταύτιση με έναν διαχρονικό χαρακτήρα.

Το Χάνιμπαλ θα ανεβάσει τους χτύπους της καρδιάς σου, δεν θα σε αφήσει να σηκωθείς από τον καναπέ και θα σου χαρίσει απλόχερα στιγμές ψυχρολουσίας.