Θα ρίσκαρες ποτέ την επιτυχημένη καριέρα σου για να αντιμετωπίσεις τις Ερινύες που σε κατατρέχουν κάθε βράδυ; Θα επικοινωνούσες ποτέ την πικρή αλήθεια με τόσο μεγάλο προσωπικό κόστος;

Στα ερωτήματα αυτά απαντά θετικά ο Τζέρι Μαγκουάιρ (Τομ Κρουζ), επιτυχημένος μάνατζερ που δουλεύει σε μια μεγάλη φίρμα εκπροσώπησης αθλητών, ο οποίος σε μια κρίση ταυτότητας και πανικού, γράφει όσα σκέφτεται και τα στέλνει ως memo στους συνεργάτες του στο γραφείο. Τότε ξεκινάει η περιπέτειά του, η ταινία… Μια ταινία προσωπικής αναζήτησης και μεταμόρφωσης, που εξασφάλισε για εμάς το Ertflix.

Τζέρι Μαγκουάιρ, η πλοκή

Ο Τζέρι Μαγκουάιρ, είναι ένας επιτυχημένος αθλητικός αντζέντης, που απολύεται από ένα διάσημο πρακτορείο όταν αποφασίζει να κάνει γνωστές τις απόψεις του γύρω από το επάγγελμα και το εργασιακό περιβάλλον. Σαν να μην έφτανε αυτό, όλοι οι πελάτες του -πλην ενός, τον εγκαταλείπουν, ενώ το ίδιο κάνει και η αρραβωνιαστικιά του, η δημοσιογράφος του NFL Έιβερι Μπίσοπ.

Ο Τζέρι, πρέπει να κάνει μια νέα αρχή και να ξαναχτίσει τη ζωή του από την αρχή, ξεκινώντας αυτό το βήμα έχοντας στο πλευρό του τη μόνη γυναίκα που τον στηρίζει – μαζί με τον μικρό γιο της, τη Ντόροθι (Ρενέ Ζελβέγκερ) και τον μοναδικό πελάτη που του έχει απομείνει τον αθλητή του ράγκμπι, Ροντ Τίντγουελ (Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ).

Τίποτε δεν είναι εύκολο, τίποτε δεν χαρίζεται, έχοντας κανείς στο παθητικό του τη χλεύη και την απαξίωση. Μόνο τότε μπορείς, όμως, να κατανοήσεις τι είναι αληθινό και αξίζει, τι ψεύτικο και πρέπει να πεταχτεί.

Τζέρι Μαγκουάιρ, οι ερμηνείες

Η Ρενέ Ζελβέγκερ ακτινοβολεί λάμψη, αθωότητα και αγάπη. Κάθε φορά που εμφανίζεται ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα και χαρίζει τις δύο καλύτερες σκηνές της ταινίας: Η πρώτη, όταν ο Τομ Κρουζ βγάζει ένα αποχαιρετιστήριο λογίδριο μπροστά στους υπαλλήλους της εταιρείας από την οποία έχει μόλις απολυθεί και καλεί όποιον θέλει να τον ακολουθήσει. Η έντονη αμηχανία της σκηνής διαλύεται από την κίνηση της «ασήμαντης» μέχρι εκείνη τη στιγμή Ντόροθυ.

Η δεύτερη είναι όταν μιλάει με την κυνική αδερφή της στην κουζίνα, λέγοντάς την πόσο πολύ αγαπάει τον Μαγκουάιρ, χωρίς να ξέρει πως εκείνος κρυφακούει. Δεν υπάρχει ρόλος λογίστριας στην ιστορία του κινηματογράφου που να έχει ενσαρκωθεί με τον τρόπο της Ζελβέγκερ, να είστε σίγουροι.

Γεμάτος ενέργεια και ο Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, είναι δική του η μνημειώδης ατάκα της ταινίας, Show me the money. Η άνεσή του στις σκηνές με τον Τομ Κρουζ δίνουν στην ταινία μια αίσθηση ανεμελιάς, κατάλληλη για τα καλοκαιρινά βράδια!

Ο Τομ Κρουζ δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά… Ένα χαμόγελό του είναι αρκετό για να υπενθυμίσει πως η ομορφιά θα είναι παντότε αξιομνημόνευτη, όσο συγκλονιστική ή μη, μπορεί να είναι μια ερμηνεία.

*Πάτα ΕΔΩ για να δεις στο Ertflix το Τζέρι Μαγκουάιρ