Το λογοπαίγνιο ήταν μπροστά στα μάτια μας, έπρεπε να το αρπάξουμε – μπορεί και όχι, προχωράμε: Το Furiosa: A Mad Max Saga κάθε άλλο παρά… φουριόζα εκκίνηση έκανε στο αμερικανικό box office. Βασικά μιλάμε για ναδίρ 30ετίας στη θεωρητικά αβανταδόρικη περίοδο της αργίας της λεγόμενης «Ημέρας Μνήμης» (Memorial Day)…

Σε ένα extended ΣΚ διακοπών για τους Αμερικανούς η ταινία απέφερε έσοδα μόλις 32 εκατ. δολαρίων. Από το Κάσπερ του 1995, που είχε κάνει ταμείο 22,5 εκατ. δολαρίων, είχε να κάνει φιλμ τέτοιο απογοητευτικό έμπα στα πράγματα. Λίγο έλειψε μάλιστα να ξεπέσει 2ο, πίσω από το The Garfield Movie (31,1 εκατ. δολάρια).

Με μπάτζετ 168 εκατ. δολαρίων, είχε στόχο να κάνει μίνιμουμ 50 εκατ. έσοδα στο 4ήμερο του Memorial Day. Για να κάνεις τη σύγκριση, πέρυσι, η Μικρή Γοργόνα της Disney είχε «τζιράρει» 118 εκατ. δολάρια.

Μπορεί να το σώσει το Mad Max στη συνέχεια;

Είναι τόσο κακό το prequel του σύμπαντος του Mad Max με τους Άνια Τέιλορ-Τζόι και Κρις Χέμσγουορθ; Ή απλώς αδικήθηκε από το μομέντουμ και στην πορεία θα στανιάρει; Αν βέβαια μπορεί να μαζευτεί ένα τόσο στραβό opening, ένα τόσο απογοητευτικό «η… κακή ημέρα από το πρωί φαίνεται».

Κοινό και κριτικοί ειναι διχασμένοι. Μην κρίνεις από το 6λεπτο χειροκρότημα τις Κάννες. Άλλοι μιλάνε για κάτι που σου προκαλεί έκρηξη συναισθημάτων και άλλοι και για κάτι που είναι μόνο εικόνα, καμία ουσία.

Τι έχουμε να πούμε εμείς; Αύριο (30/5) το Furiosa: A Mad Max Saga καταφτάνει και στις ελληνικές αίθουσες οπότε επιφυλασσόμαστε για «λίαν συντόμως περισσότερα».