Αφού συστήθηκε με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν λίγες εβδομάδες και ανακοίνωσε το line-up των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν, το Anilio Park Festival μετρά πλέον αντίστροφα (κι εμείς μαζί του) για να υποδεχτεί τους κατασκηνωτές του. Στις 9 και 11 Αυγούστου, η φιλόξενη και «όμορφη ράχη» της Πίνδου θα γίνει τόπος συνάντησης, για ένα τριήμερο γεμάτο συναυλίες, δραστηριότητες και παράλληλες δράσεις.

Προκειμένου, λοιπόν, να μάθουμε ακόμα περισσότερα, μιλήσαμε με τον Βασίλη Τζουμάκα, μέλος της ομάδας διοργάνωσης του Anilio Park Festival, που μάς εξήγησε τη σκέψη πίσω από την ιδέα να διοργανωθεί το τριήμερο φεστιβάλ, τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι καλλιτέχνες, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες έχουν παρθεί για τη συνολική εμπειρία και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Πρώτα απ’ όλα πείτε μας δύο λόγια για εσάς, να σας γνωρίσουμε.

Καταρχάς, σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας στο Provocateur.gr!
Είμαι ο Βασίλης Τζουμάκας, μέλος της ομάδας διοργάνωσης του Anilio Park Festival και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας My Adventure. Η My Adventure είναι μια εταιρεία, που μετράει ένα σημαντικό αριθμό διοργανώσεων στην Ήπειρο και σε άλλες περιοχές, υλοποιώντας δράσεις, όπως: αγώνες ορεινού τρεξίματος (trail running), αγώνες δρόμου, ποδηλατικούς αγώνες βουνού ποδηλατικές αναβάσεις, ορειβατικό σκι, χιονοδρομίες κ.α.

Από το 2018, όταν το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου Μετσόβου “Anilio Park” εντάχθηκε στην εταιρεία μας, έχουμε εργαστεί σκληρά για να το μετατρέψουμε σε έναν πολυχώρο δραστηριοτήτων που εκτός από την χιονοδρομική περίοδο, να μπορεί να λειτουργεί όλο τον χρόνο. Το πάθος μας για φύση αλλά και η αγάπη μας για τη μουσική, μας οδήγησε στη δημιουργία αυτού του φεστιβάλ, που ήταν έναν “διακαής πόθος” μας από παλιά!

Πώς προέκυψε η σκέψη να διοργανωθεί ένα τριήμερο φεστιβάλ και ποιος είναι ο στόχος με την υλοποίησή της;

Η σκέψη να διοργανώσουμε ένα τριήμερο φεστιβάλ προέκυψε από την επιθυμία μας να αξιοποιήσουμε το Anilio Park καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική εμπειρία που θα συνδυάζει τη μουσική με τη φύση και τις υπαίθριες δραστηριότητες. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και να τους προσφέρουμε ένα αξέχαστο τριήμερο, γεμάτο διασκέδαση και περιπέτεια.

Πρώτη χρονιά για το Anilio Park Festival, ποιες σημαντικές πληροφορίες πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θέλει να έρθει;

Για την πρώτη χρονιά του Anilio Park Festival, οι επισκέπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου Μετσόβου “Anilio Park”. Οι πόρτες θα ανοίγουν το πρωί και οι δραστηριότητες θα συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ τη “σκυτάλη” παίρνουν οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή!

Οι λάτρεις της κατασκήνωσης θα βρουν πλήρως οργανωμένους χώρους camping με όλες τις ανέσεις που χρειάζονται για μια άνετη διαμονή. Η κατασκήνωση στο Anilio Park αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να ζήσουν την απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία στη φύση, με τον καθαρό αέρα της Πίνδου και τις μοναδικές δραστηριότητες που προσφέρονται. 

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εντυπωσιακή τεχνητή λίμνη, γνωστή ως “λίμνη της αγάπης“. Αυτή η μοναδική λίμνη σε σχήμα καρδιάς, θα προσφέρει τη δυνατότητα για δροσιστικές βουτιές και ένα ειδυλλιακό περιβάλλον για χαλάρωση και διασκέδαση!

Συνοψίζοντας, το Anilio Park Festival είναι η ιδανική ευκαιρία για επισκέπτες όλων των ηλικιών να απολαύσουν μουσικές βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό, να συμμετάσχουν σε πολλές παράλληλες δράσεις και να ζήσουν αξέχαστες στιγμές σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Ελλάδας.

Στο line-up των καλλιτεχνών, βλέπουμε δυνατά ονόματα. Υπήρξαν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή τους;

Ναι, η επιλογή των καλλιτεχνών έγινε με βάση την επιθυμία μας να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών και να καλύψουμε όλα τα γούστα του κοινού μας. Επιλέξαμε κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, τόσο από την ποπ, το ροκ και το hip hop, όσο και από την παραδοσιακή μουσική, για να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο και ποικιλόμορφο μουσικό πρόγραμμα.

Συνολικά, ποιες δράσεις θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ο επισκέπτης τις τρεις αυτές ημέρες;

Κατά τη διάρκεια των 3 ημερών του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορικές διαδρομές, αναρρίχηση σε τεχνητό τοίχο, βόλτες με ATV, τοξοβολία, yoga, mountain bike αλλά και βουτιές στην τεχνητή λίμνη! 

Κάθε δραστηριότητα είναι κατάλληλα σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία και να ενισχύσει τη σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση.

Σε πιο πρακτικά ζητήματα, ο επισκέπτης τι χρειάζεται να ξέρει πριν το φεστιβάλ και τι πρέπει να έχει μαζί του;

Πριν έρθει στο φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα πρέπει να φροντίσουν για τα εισιτήρια τους και, εάν σκοπεύουν να κατασκηνώσουν, να φέρουν μαζί τους σκηνή, υπνόσακο και όλα τα απαραίτητα για άνετη διαμονή στην ύπαιθρο. Συστήνουμε επίσης να έχουν μαζί τους άνετα ρούχα και παπούτσια για τις δραστηριότητες, αντηλιακό, καπέλο και αδιάβροχο, καθώς ο καιρός μπορεί κάποιες φορές να είναι απρόβλεπτος στα βουνά. 

Παρόλα αυτά, επιλέξαμε αυτές τις ημερομηνίες, για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, βάσει στατιστικών. που δείχνουν ότι είναι η περίοδος με τη μικρότερη πιθανότητα καιρικής αστάθειας στην περιοχή. Συνήθως αυτές τις ημέρες του χρόνου στο Anilio Park έχει ηλιόλουστες μέρες και ευχάριστα δροσερές νύχτες, ιδανικές συνθήκες για να απολαύσει κανείς το φεστιβάλ και τις δραστηριότητές του στο έπακρο!

Σχετικά με τη διοργάνωση, πώς έχει διαμορφωθεί ο χώρος και ποιες πρωτοβουλίες έχουν παρθεί για τη συνολική εμπειρία και την ασφάλεια του επισκέπτη;

Ο χώρος του Anilio Park έχει διαμορφωθεί με έμφαση στην άνεση και την ασφάλεια των επισκεπτών. Έχουμε εξασφαλίσει επαρκή παροχή ρεύματος, φωτισμό και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών για τους κατασκηνωτές. Υπάρχουν επίσης αναβαθμισμένες τουαλέτες, ντουζιέρες και αποδυτήρια. Επιπλέον, έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του κοινού, συμπεριλαμβανομένης της παροχής πρώτων βοηθειών και της ασφάλειας των εγκαταστάσεων.

Το Anilio Park Festival είναι και ένας τρόπος ανάδειξης της τοπικής κοινωνίας; Και ενδεχομένως και της ενίσχυσης οικονομικά;

Φυσικά! Το Anilio Park Festival αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της τοπικής κοινωνίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Με την προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, το φεστιβάλ υποστηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες, καθώς και τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων. 

Επιπλέον, βοηθά στο να γνωρίσουν οι επισκέπτες που θα έρθουν από άλλες περιοχές, τον γενικότερο πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής.

Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς για μία τέτοια ερώτηση, τι φιλοδοξίες έχετε από το Anilio Park Festival; Να είναι, δηλαδή, ένα φεστιβάλ που θα εδραιωθεί και θα εξελιχθεί;

Οι φιλοδοξίες μας για το Anilio Park Festival είναι μεγάλες. Θέλουμε να εδραιωθεί ως ένα από τα κορυφαία μουσικά φεστιβάλ της Ελλάδας, που θα εξελίσσεται και θα μεγαλώνει κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας στο κοινό μοναδικές συναυλιακές εμπειρίες, όχι μόνο με Έλληνες, αλλά και με ξένους καλλιτέχνες.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε συνεχώς νέες εμπειρίες και δραστηριότητες στους επισκέπτες μας, δημιουργώντας μια παράδοση που θα προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.