Σήμερα το πρωί συνεχίστηκε η Δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με την Κάτια Δανδουλάκη να καταθέτει και με ένα ερώτημά της να κάνει σαφές πως κανένας βιαστής δεν θα βρει νομικό καταφύγιο, ονομάζοντας ασάφεια ή έλλειψη επαρκών στοιχείων το αυτονόητο. «Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει έναν βιασμό;», αναρωτήθηκε κλείνοντας, γιατί αυτή είναι η αντικειμενική αλήθεια. Αν υπάρχει τέτοια σε ένα ζήτημα τόσο τραυματικό όσο ένας βιασμός.
Περιγράφοντας τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η ηθοποιός εστίασε στο έντονο ενδιαφέρον του προς τη Λένα Δροσάκη, η οποία ήταν μέλος του θιάσου στην εν λόγω συνεργασία. Τόνισε πως υπήρχε ένα έντονο κυνηγητό πως την κυρία Δροσάκη από τον κατηγορούμενο. Τόσο έντονο, που άρχισε να δημιουργεί προβλήματα και αναστάτωση σε όλο τον θίασο. Έκανε λόγο για καταπιεστική συμπεριφορά από πλευράς Φιλιππίδη και εξήγησε γιατί διέκοψαν τη συνεργασία τους.
“Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός. Είναι πληθωρικός, αλλά μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα όρια. Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις”, ανέφερε η κυρία Δανδουλάκη, κάνοντας λόγο για ένα ταλαντούχο ηθοποιό (αναφερόμενη στον Πέτρο Φιλιππίδη), ο οποίος μπορεί να ξεπεράσει τα όρια, εξαιτίας του χαρακτήρα του. “Είχαμε μια συνεργασία με τον Πέτρο σε τρεις παραστάσεις. Είχαμε μια καλή συνεργασία στις δύο Η τρίτη μας συνεργασία δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, ήταν προβληματική, είχε πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη. Όταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία”, ανέφερε σχετικά με τη διακοπή της συνεργασίας της μαζί του.
Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή. Ότι υπάρχει καταπίεση που δεν είναι ανεκτή σε ένα θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ιδιος ο εαυτός του. Δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται. Τον έπιασα από τους ώμους, τον αγκάλιασα και του ζήτησα να χρησιμοποιήσω το βοηθό του για να μη μείνει χωρίς δουλειά. Μου είπε βεβαίως. Από εκεί και πέρα τελείωσε το θέμα. Λέγαμε στις τηλεοράσεις ότι ο Πετρος είχε πολλή δουλειά και γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε. Δεν επικοινώνησα τι έγινε. Αυτό βγήκε μετά όταν άρχισαν να μιλούν τα παιδιά και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση μου. Έκανα ότι ένιωσα η ψυχή μου.»
Σχετικά με τη Λένα Δροσάκη, κατέθεσε πως «είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε θα φύγω. Της λέω όχι θα φύγει κάποιος άλλος.» Όταν ερωτήθηκε από την προεδρεία αν ήταν ερωτικού περιεχομένου το «κυνηγητό» του Φιλιππίδη προς την ηθοποιό, απάντησε καταφατικά, αναφέροντας πως Όλη η προσπάθεια του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, εκείνος του έκανε επίθεση.
“Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός προς την κοπέλα. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δε γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!”, υπογράμμισε η μάρτυρας και κατέληξε: “Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;”, είπε ολοκληρώνοντας.
Γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας βιασμός δεν έχει μάρτυρες ούτε θεατές. Η μόνη μαρτυρία είναι αυτή του θύματος. Δεν ξέρουμε ποιος πρέπει να το ακούσει, αλλά η μικρότητα που μερικές φορές μετουσιώνεται σε εμμονική αναζήτηση στοιχείων, δεν θα σταματήσει κανένα θύμα και καμία επιζώσα.