Συναντήσαμε τη Γιούλικα Σκαφιδά, ένα πρωί στην Κηφισιά. Η ηθοποιός διανύει μια πολύ δημιουργική περίοδο, όσο εμείς την απολαμάνουμε στους Αόρατους, στην COSMOTE TV. Παράλληλα, έτρεχε πολύ -κυριολεκτικά- προετοιμαζόμενη για τον Μαραθώνιο, ο οποίος ολοκληρώθηκε χθες, με την ίδια να τρέχει μαζί με τη φίλη της, Ποθητή, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο.
«Θα τρέξω στον Μαραθώνιο με τη φίλη μου την Ποθητή, η οποία είναι σε αμαξίδιο. Θα τα καταφέρουμε είμαι σίγουρη, γιατί έχουμε πεισμώσει και οι δυο, πάρα πολύ. Έστω και ένας άνθρωπος να μας δει και να πει δεν θα ξαναπαρκάρω σε θέση για ΑΜΕΑ, θα έχουμε κερδίσει ένα στοίχημα». Το κέρδισε το στοίχημα. Ποντάρουμε τα λεφτά μας.
“Υπάρχει μια παγίδα, να κάνεις τον προοδευτικό, αλλά να είσαι βαθιά συντηρητικός”
Μάς μίλησε για την περιπέτεια που την οδήγησε για ώρες ολόκληρες στο κρατητήριο, όταν πήρε τη γενναία απόφαση να εμπλακεί ολοκληρωτικά σε μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, με θύμα μια πολύ καλή της φίλη. Εκεί κατάλαβε πως τα social media μάς κάνουν να πιστεύουμε πως έχουμε κάνει το χρέος μας σε ό,τι αφορά τη βία κατά των γυναικών, αλλά στην πράξη, αλλάζουν οι ισορροπίες. «Αν ρωτήσεις κάποιον αν είναι σωστό να κακοποιείται μια γυναίκα, θα σου πει φυσικά και δεν είναι σωστό. Αν του πεις να έρθει να καταθέσει ότι είναι μάρτυρας μιας κακοποίησης, δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει», τόνισε.
Για εκείνη δεν είναι ψέμα πως η σκληρή αλήθεια είναι ότι ο παγκόσμιος άνθρωπος είναι ο άντρας, καλώντας μας να δούμε πόσες γυναίκες είναι στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, ή CEO σε μεγάλες εταιρίες. Διαπιστώνει πως υπάρχει μια μεγάλη παγίδα την οποία καλούμαστε να προσέξουμε: «Υπάρχει μια παγίδα, να κάνεις τον προοδευτικό, αλλά να είσαι βαθιά συντηρητικός».
Δες όσα μάς είπε η Γιούλικα Σκαφιδά, για την ανάγκη της να σταθεί δίπλα σε μια φίλη της – θύμα ενδοοικογενειακής βίας, με όποια συνέπεια, για τον Μαραθώνιο στον οποίο θα τρέξει με τη φίλη της την Ποθητή, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, έτοιμες να νιώσουν περηφάνια στον τερματισμό, για τα “καθημερινά πρόσωπα” της βίας, τον παγκόσμιο άνθρωπο που δεν είναι ακόμα η γυναίκα, αλλά και για το πόσο όμορφα είναι τα χρώματα σε μια κοινωνία, στο παρακάτω βίντεο: