Τα Ημισκούμπρια ήταν πιο μπροστά από την εποχή τους, τόσο μπροστά που διάφοροι στίχοι από τα ‘90s ή τα ‘00s περιγράφουν άψογα το τώρα και τα όσα κωμικοτραγικά ζούμε επί καθημερινής βάσεως. Η επικαιρότητα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, εκτός από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γυρίζει γύρω από τη γενικότερη ακρίβεια και καταλήγει -πού αλλού;- στο θέμα των ημερών, την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Όπως μάθαμε πριν από δύο μέρες, οι τιμές θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο, με τον Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων να μας κάνει γνωστό ότι η τιμή της βενζίνης οδεύει προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο ενώ προς το τέλος της εβδομάδας ίσως φτάσει και τα 2,5 ευρώ. Έπεσε μέσα ο Γιώργος Ασμάτογλου; Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Παρατηρητήριο των τιμών των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα, η μέση τιμή της 95άρας αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,05 ευρώ το λίτρο, η 100άρα κοστίζει κατά μ.ο 2,19 ευρώ το λίτρο, ενώ το diesel βρίσκεται στο 1,8 ευρώ το λίτρο. Το υγραέριο, από την άλλη, έχει ανέβει στο 1,13 ευρώ το λίτρο. Καλά πάμε με λίγα λόγια.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων και δήλωσε ότι «έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας, έχουμε εικόνα του πόσο επιβαρύνονται τα νοικοκυριά και προσπαθούμε να βρούμε και να εξαντλήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα μέτρα, άλλες παρεμβάσεις». Μην πιστεύετε τίποτα, ακόμα περιμένουμε τις μειώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, με τη βενζίνη μας θα ασχοληθούν;

Με τη βενζίνη μας θα ασχοληθεί όποιος νιώθει και τη δική του τσέπη να πονάει όταν πάει σε ένα βενζινάδικο. Να, για παράδειγμα ο Μιθριδάτης, που με το βιτριολικό του χιούμορ θυμήθηκε παλαιότερους στίχους των Ημισκουμπρίων, οι οποίοι, δυστυχώς, είναι πιο επίκαιροι από ποτέ και οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα: δεν υπάρχει φράγκο.

Στίχος Ημισκουμπρίων που δεν ισχύει ακόμα και στίχοι Ημισκουμπρίων που ισχύουν ακόμα και με το παραπάνω λοιπόν, γιατί η φτώχια θέλει καλή μουσική:

και: