Ο Jacquemus είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές μόδας αυτή τη στιγμή, και σε πολύ νεαρή ηλικία. Σίγουρα έχεις δει τσάντα του σε κάποιο editorial μόδας και έχεις σκεφτεί “σε αυτή δεν χωράει ούτε το ταμπόν μου”. Απλώς λέμε. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια ικανοποιητική εισαγωγή, για έναν τύπο, ο οποίος παρά την επιτυχία, που πολλούς τους μετατρέπει σε συγκαταβατικά πλάσματα, ο Jacquemus δεν δίστασε να απαντήσει στα ίσα σε ομοφοβική φιλόδοξη πελάτισσα.
Ο σχεδιαστής, χθες, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ανέβασε μια φωτογραφία με τον σύντροφό του. Σε αυτή, οι δυο τους ανταλλάσσουν ένα φιλί, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τον ελεύθερο χρόνο τους. Ναι, η ανάρτηση έλαβε θετικά σχόλια, αλλά δυστυχώς δεν έλειψαν τα αρνητικά, με χρήστες του Instagram να “αφήνουν” το ιμότζι με τον εμετό στα σχόλια. Ωστόσο, ο σχεδιαστής, δεν το άφησε έτσι. Με μια σειρά από στόρι, απάντησε “είμαι γκέι. Σταματήστε να σχολιάζετε κάτω από το ποστ μου. Διαβάστε κανένα βιβλίο. Η αγάπη πάντα νικά!”, ανεβάζοντας και πάλι τη φωτογραφία του φιλιού.
«Χαίρομαι κατά κάποιον τρόπο που κάνουμε αυτή την επίπονη συζήτηση. Μεγάλωσα χωρίς να έχω το πρότυπο ενός γκέι ζευγαριού και ξέρω πόσο σημαντικό είναι να είμαστε αυτό το παράδειγμα για τα νέα παιδιά εκεί έξω. Θα πολεμήσουμε για εκείνους εκεί έξω, για να αποδείξουμε πως η αγάπη πάντα κερδίζει. Θα συνεχίσω να ανεβάζω φωτογραφίες αγάπης. Πάντα. Είστε όμορφοι, μην το ξεχνάτε ποτέ», ανέφερε σε επόμενο story ο Γάλλος σχεδιαστής.
Σε καινούργια ανάρτηση, την πιο αγαπημένη μας, αν μας ρωτάς -που δεν μας ρωτάς- απαντά σε σχόλιο ομοφοβικής follower, η οποία του είχε κάνει σχολιο “ήθελα να αγοράσω την τσάντα σου. Τώρα”, βάζοντας δίπλα ιμότζι που κάνουν εμετό. Τι της απάντησε; “η τσάντα μου δεν θέλει εσένα”. Χειροκροτάμε.
Στο στόρι, έγραψε επίσης πως είναι προφανώς πως η χρήστης δεν έχει ιδέα πόσα γκέι άτομα δουλεύουν στον οίκο μόδας. Συνέχισε λέγοντας πως δεν θέλει πιθανούς ομοφοβικούς πελάτες, όπως η ίδια. “Δεν αξίζεις τα προϊόντα μας. Τελεία”.
Για ακόμα μια φορά, η μόδα δίνει ένα τεράστιο μάθημα στην ομοφοβία, που απλώνεται απροειδοποίητα παντού, σαν τον εμετό.