Η ανασκόπηση του καθενός για το έτος που αφήνουμε πίσω μας θα είναι σίγουρα μαγική, όπως ήταν δηλαδή και το 2021. Δεν μιλάμε για την ανασκόπηση που μας ετοιμάζει το Facebook, αλλά για την προσωπική, για την πραγματική μας ανασκόπηση μακριά από την οθόνη του κινητού μας. Όπως είναι φυσικό, στο επίκεντρο θα βρεθεί για ακόμη μια χρονιά η πανδημία, το πώς βιώσαμε τους περιορισμούς που μας επιβλήθηκαν και το πώς κύλησε η ζωή μας γενικότερα όλο αυτό το διάστημα. Σκατά. Μας συγχωρείτε για την έκφραση, αλλά κάποιος έπρεπε να το πει. Σας βγάζουμε από τη δύσκολη θέση και το λέμε εμείς, χωρίς ίχνος ντροπής.
Εκτός από την άθφονη μιζέρια και τις κάπως αλλόκοτες στιγμές που μας πλάκωσαν το στήθος, οφείλουμε να μοιραστούμε και τα θετικά του 2021. Λάθος. Οφείλουμε να μοιραστούμε τη μία θετική εξέλιξη του χρόνου που θέλουμε να ξεχάσουμε: το λεξιλόγιό μας εμπλουτίστηκε. Όχι, δεν αναφερόμαστε στις ονομασίες που δώσαμε στις μεταλλάξεις του κορονοϊού, αλλά σε μία λέξη που ζυμώθηκε στο μυαλό του πατέρα του low bap, του B.D Foxmoor, του τεράστιου αυτού ποιητή.
H γάτα της σκεπής Ο ιδρυτής των Active Member, γνωστός για την ικανότητά του να δημιουργεί τις δικές του λέξεις, μας χάρισε τον καλύτερο χαρακτηρισμό για το 2021 και αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως θα χρησιμοποιηθεί πολύ και το 2022, αφού η πραγματική της αξία τώρα αναγνωρίζεται. Η λέξη αυτή δεν είναι άλλη από «φλαπουτσοκορνέτο» που το είδαμε για πρώτη φορά σε ένα Instagram story που αποκαλούσε τον Ευγένιο Τριβιζά «ξεφτίλα» και αυτό γιατί σαν καλός παραμυθάς που είναι, έγραψε ένα βιβλίο που μιλάει για την πανδημία του κορονοϊού, το οποίο μάλιστα μοιράστηκε σε παιδιά μικρής ηλικίας.
Εδώ ένα ακόμα δείγμα του πολιτισμού μας:
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει, αν και έγιναν πολλές προσπάθειες αποκωδικοποιήσουμε τη σημασία του, όμως αυτό που καταλαβαίνουμε, είναι ότι είναι αρνητικό, μάλλον γιατί υπάρχει το «πούτσο». Τα κορνέτα, πάντως, είναι μουσικό όργανο εκτός από παγωτό. Μπορείτε να ρωτήσετε και τον Λούις Άρμστρονγκ. «Φλαπουτσοκορνέτο» λοιπόν, η καλύτερη λέξη για το 2021.