Πόσες φορές, έχει τύχει να βλέπεις κάποιο τηλεπαιχνίδι όπως τον “Τροχό της τύχης” ή το “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος” και ο παίχτης να μην ξέρει την απάντηση στην τελευταία ερώτηση για να κερδίσει το έπαθλο; Εσύ φυσικά την ξέρεις! Όσο και να φωνάζεις όμως στην τηλεόραση, εκείνος δεν σε ακούει και φυσικά χάνει. Η επόμενη σκέψη (τουλάχιστον η δικιά μου) είναι “Γιατί να μην είμαι εγώ στη θέση αυτή, διάολε;”
Τι θα έλεγες, αν μπορούσες να πάρεις μέρος σε τηλεπαιχνίδι, από τον καναπέ του σπιτιού σου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και αν είσαι καλός να κερδίζεις μέχρι και 2000$ τη μέρα;
Φαντάζει ονειρικό; Ε λοιπόν, είναι πραγματικότητα. Το Vine το θυμάσαι; Αν όχι είναι η εφαρμογή που σου επέτρεπε να δημιουργείς μικρά βιντεάκια διάρκειας μέχρι 6 δευτερολέπτων και να τα ανεβάζεις για να τα δουν οι φίλοι σου. Χμ… “Κάτι τέτοιο δεν κάνει και το Instagram” θα μου πεις; Μάντεψε από που του ήρθε η ιδέα… Σωστά μάντεψες!
Ας μη μιλάμε όμως γι’ αυτά, περασμένα ξεχασμένα. Το Vine έκλεισε και πλέον οι δημιουργοί του αποφάσισαν να αλλάξουν σελίδα.
Ένα απόγευμα εκεί που καθόμουν, μου σκάει notification για ένα παιχνίδι ονόματι “HQ”. Το Googlάρω απευθείας… και τσουπ βλέπω τα ονόματα των ιδρυτών του Vine. Καλή φάση, σκέφτομαι, και αμέσως το κατεβάζω για να δω τι σκέφτηκαν πάλι αυτά τα παιδιά.
Το concept είναι πολύ απλό και ταυτόχρονα πολύ μπροστά. Παιχνίδια γνώσεων έχουμε δει μέχρι σήμερα πολλά και με διαφορετικά concepts. Όλοι ξέρουμε ή έχουμε ακούσει έστω, το “Quizdom” ή το “Πες Βρες“.
Το HQ, ωστόσο, μπορεί και συνδυάζει τη λογική αυτών των mobile παιχνιδιών, με ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Αρχικά αυτό απευθείας σημαίνει ότι δεν μπορούσα να παίξω όποτε και όσο ήθελα παρά μόνο όταν το παιχνίδι μου το επέτρεπε. Με απλά λόγια παίζω μόνο όταν το παιχνίδι είναι online, δηλαδή δύο φορές τη μέρα, ενώ η διάρκεια κάθε παιχνιδιού είναι περίπου 13 λεπτά.
Μέσα σε αυτά τα λεπτά, έπρεπε να απαντήσω σωστά 12 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που μου έκανε ένας παρουσιαστής από την Νέα Υόρκη την πρώτη φορά και από την Αγγλία την δεύτερη.
Αυτό που κάνει το παιχνίδι ενδιαφέρον και κατάφερε να κρατήσει εμένα αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες παίχτες που ανταγωνιζόμουν κάθε φορά, ήταν ότι αν απαντήσω σωστά σε όλες τις ερωτήσεις θα κερδίσω μέχρι και 2000$ τη φορά, κι αν είμαστε πάνω από ένας οι νικητές, τότε θα τα μοιραστώ. Ξεκινάω το πρώτο παιχνίδι με αυτοπεποίθηση και τελικά χάνω στην 3η ερώτηση. Εκεί ξεκίνησαν όλα… Μετρούσα τις ώρες μέχρι να μου δοθεί η ευκαιρία να ξαναπαίξω.
Τη δεύτερη φορά, έφτασα μέχρι την 7η ερώτηση, αλλά και πάλι λάθος απάντηση. Όπως κατάλαβες, ένα λάθος είναι αρκετό για να τελειώσουν όλα. Το παιχνίδι δεν συγχωρεί. Για την ιστορία, έχω παίξει μέχρι τώρα 4 παιχνίδια και δυστυχώς αν και νόμιζα πως θα ήταν κάτι εύκολο, τελικά δεν είναι και τόσο.
Χθες μάλιστα για πρώτη φορά, όταν ξεκίνησε το παιχνίδι ήμασταν online 1 εκατομμύριο χρήστες που περιμέναμε να διεκδικήσουμε το βραδινό έπαθλο.
Για να παίξεις δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα. Κατεβάζεις την εφαρμογή, βάζεις το νούμερο του τηλεφώνου σου, ένα όνομα που θες να εμφανίζεται και αυτό ήταν. Το “HQ” αναλαμβάνει να σε ενημερώσει για το πότε ξεκινάει το παιχνίδι.
Το “HQ” μας δείχνει έναν νέο τρόπο ψυχαγωγίας,ο οποίος ακόμα είναι σε πολύ αρχικό στάδιο, αλλά όπως μπορείς να καταλάβεις από το αρκετά μεγάλο νούμερο των χρηστών, έχει απήχηση.
Περιμένουμε να δούμε τι άλλο μπορεί να προσφέρει και πού μπορεί να το πάει ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει την αφορμή για να δούμε και άλλα παρόμοια mobile παιχνίδια.