Πόλεμους έχουμε, δύο μάλιστα, στη γειτονιά μας (Ουκρανία και Μέση Ανατολή) που επιμένουν χωρίς τάση εκεχειρίας στον ορατό ορίζοντα. Η νόσος των πιθήκων μας απειλεί με νέα πανδημία, ο ΠΟΥ θέτει επίπεδο μέγιστου συναγερμού. Οι φωτιές καίνε τη μισή Αττική. Και πόσα ακόμα δεινά, συμπληρώστε τα κενά. Τι μας έλειπε; Μα (ακόμα) μια έκρηξη της Αίτνας προφανώς…

ΟΚ, δεν είναι ακριβώς έκπληξη. «Βρυχάται» συχνά, κατά το γνωστό δημοσιογραφικό κλισέ, το ηφαίστειο στην Ιταλία, απέναντι από τη Νάπολη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και πως οι εκρήξεις είναι κάτι το απλό, της τάξης του «δεν τρέχει τίποτα». Κάθε άλλο.

Η προηγούμενη δραστηριότητα είχε καταγραφεί στις 4 του τρέχοντος μηνός, αλλά αυτή στις 15/8 ήταν ισχυρότερη, με την τέφρα να φτάνει σε ύψος 9,5 χιλιόμετρων.  Οι αρχές στη γειτονική μας χώρα βρίσκονται σε κατάσταση έντονης επιφυλακής παρακολουθώντας το φαινόμενο. Προς το παρόν το κοντινό στο σημείο αεροδρόμιο της Κατάνια αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του.

Οι εικόνες πάντως είναι εντυπωσιακές, αν το απομονώσεις στο να θαυμάσεις τη δύναμη της φύσης. Στους φαν του Lord of the Rings ίσως να θυμίσουν κάτι από… Μόρντορ, λίγο πριν φτάσει ο Φρόντο για να καταστρέψει το δαχτυλίδι (που κυρίευε τους πάντες).

Αίτνα: Δες φωτογραφίες και βίντεο από τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου:

https://twitter.com/wolffightclub/status/1824169663103897833/video/1
Αίτνα