Παραδεισένια δουλειά να είσαι υπάλληλος στην ByteDance, τη μαμά – εταιρεία δηλαδή του TikTok; Πιθανότατα ναι, αν το δούμε από πλευράς οικονομικών απολαβών, προοπτικής και δημιουργικότητας. Αλλά κατηγορηματικά… όχι, αν τρως εκεί. Δηλαδή οριακά καλύτερα να κολυμπάς στον Σηκουάνα στο τρίαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι! Κάτι που γεννά εικόνες όπως η παρακάτω:

Μαζική τροφική δηλητηρίαση υπαλλήλων του TikTok, καλύτερα μάλλον να κολυμπούσαν στον Σηκουάνα

Ίσως και να το παρακάναμε με την ανάλαφρη προσέγγιση, στην πραγματικότητα τίποτα το αστείο δεν έχει το να κοιλοπονάς, να το πηγαίνεις εναλλάξ διάρροια και εμετούς. Ω, ναι, υπήρξε τέτοιο μέγα θέμα στα γραφεία της εταιρείας στη Σιγκαπούρη: Πάνω από 100 άτομα εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, οι 57 εξ αυτών χρειάστηκαν μάλιστα νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ακόμα αναζητείται τι ήταν αυτό που έφαγαν και τους βρήκε τέτοιο κακό. Πάντως δεν υπάρχει μέσα στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις της ByteDance κάποιο εστιατόριο. Οπότε η δουλειά έγινε όπως όλα δείχνουν «απ’ έξω». Οι υποψίες βαραίνουν κυρίως μια καντίνα στον 26ο όροφο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του TikTok στη Σιγκαπούρη.

Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Οι άνθρωποι στο γραφείο έπεφταν κάτω, ενώ 17 συνολικά ασθενοφόρα έσπευσαν για να μεταφέρουν στο νοσοκομείο αυτούς που ήταν πιο σοβαρά. «Όλο το γραφείο μύριζε εμετό», περιέγραψε μετά ένας εκ των υπαλλήλων. Ελπίζουμε να μη δούμε να ανεβαίνουν βίντεο στο TikTok από το τι συνέβαινε την ώρα εκείνη στα γραφεία της εταιρείας, αν και δεν θα μας κάνει εντύπωση. Η φύση του μέσου είναι να μοιράζεσαι, χαρές και λύπες…