Αυτές τις δύο ημέρες είναι λες και ξυπνήσαμε Ιούλιο και όχι Ιούνιο. Η ζέστη μάς έχει κάνει να υπολειτουργούμε, να θέλουμε ένα κλιματιστικό παρέα και να μην κάνουμε απολύτως τίποτα. Βασικά όχι ακριβώς τίποτα, θα θέλαμε πολύ να πάμε σε μια παραλία, ακόμα και τώρα που γράφουμε αυτές τις λέξεις. 

Επειδή λοιπόν τις καθημερινές είναι ακατόρθωτο αυτό το πλάνο, φτιάξαμε τη λίστα με τις πέντε πιθανές παραλίες που θα λιάσουμε το κορμί μας το ΣΚ, μιας και η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να πέσει.

Είναι κοντά στην Αθήνα αυτές οι παραλίες; Ναι. Αλλά επειδή είναι δεδομένο πως όλοι οι Αθηναίοι θα έχουν την ίδια ιδέα, υπολόγισε πως θα πέσεις σε λίγη κίνηση, οπότε θα κάνεις παραπάνω ώρα. Είναι καθαρά τα νερά; Φυσικά και είναι. Είναι οι περισσότερες ανοργάνωτες; Βεβαίως, αλλά επειδή έτσι κι αλλιώς οι τιμές για ομπρέλες είναι τσουχτερές, καλύτερη η ψάθα.

Οι 5 παραλίες να πας το ΣΚ:

Μικρή Χαμολιά

Ένας μικρός κολπίσκος που θα σου δώσει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο νησί (την έχουμε ανάγκη αυτή την αίσθηση), κυρίως γιατί έχει υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά. Προφανώς δεν είναι οργανωμένη παραλία, οπότε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα. Επίσης, επειδή πρόκειται για κολπίσκο, αντιλαμβάνεσαι πως η φάση είναι όποιος προλάβει να βρει θέση, γι’αυτό να πας όσο γίνεται πιο νωρίς.

Η Μικρή Χαμολιά βρίσκεται στη Βραυρώνα, σε απόσταση 20 λεπτών από παραλία της Λούτσας, που εκεί σίγουρα θα βρεις να κάτσεις, αλλά ας μη γελιόμαστε, τα νερά δεν είναι τα ίδια.

Προσήλι

Μία από τις ωραιότερες παραλίες είναι το Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό. Είναι πραγματικά ένας μικρός επίγειος παράδεισος, που όσες φορές και να έχουμε πάει, δεν έχουμε απογοητευτεί. Και η ζωή μάς έχει δώσει πολλές απογοητεύσεις η αλήθεια είναι. Σε λιγότερο από μιάμιση ώρα θα βουτήξεις σε δροσερά γαλάζια νερά, ξεχνώντας την αφόρητη ζέστη. Ό,τι ισχύει και για την Μικρή Χαμολιά, ισχύει και για το Προσήλι. Είναι ανοργάνωτη παραλία, οπότε νωρίς να είσαι εκεί. 

Αλυκές

Θα σου πω τι γίνεται με τις Αλυκές στην Χαλκίδα, μην με αρπάξεις από τα μούτρα. Αρχικά, κερδίζει το γεγονός πως είναι πολύ κοντά, δηλαδή μία ώρα δεν είναι κάτι για να πάμε για μπάνιο για μας που μένουμε στην Αθήνα. Είναι επίσης, μια μεγάλη παραλία που σίγουρα θα βρεις να κάτσεις. Το μόνο θέμα που μπορεί να προκύψει, είναι να πετύχεις καλή μέρα στα νερά. Τον Ιούνιο είναι ένας καλός μήνας για να πας το ΣΚ, τα νερά είναι καλά δηλαδή, αλλά από τον Ιούλιο και μετά θα πετύχεις ενδεχομένως κάποια ενοχλητικά φύκια και βρωμιές. Γι’αυτό και τώρα στην προτείνω.

Ψάθα

Σιγά μην δεν έβαζα την Ψάθα στις καλύτερες παραλίες. Γαλαζοπράσινα νερά, γύρω γύρω παρθένα φύση, βότσαλο, όλα στην εντέλεια. Εδώ θα βρεις και ξαπλώστρες για να κάτσεις, αλλά εννοείται πως υπάρχει και ανοργάνωτο κομμάτι για περισσότερη ησυχία. Κι αν κάτσεις μέχρι αργά το απόγευμα, θα πετύχεις και ένα συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα. 

Αυλάκι

Κλείνω με το Πόρτο Ράφτη, που είναι εγγύηση για βουτιές. Στο Πόρτο Ράφτη θα βρεις αρκετές παραλίες, αλλά η πιο γνωστή είναι το Αυλάκι. Κι εδώ τα νερά είναι καθαρά, ενώ η παραλία είναι οργανωμένη οπότε θα τα έχεις όλα μπροστά σου. Πρέπει να σου πω όμως πως χρειάζεται να πληρώσεις είσοδο, πράγμα που ενδεχομένως να σε χαλάει. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί για το Αυλάκι, είναι πως διαθέτει πρόσβαση και για τους επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες.