Οι Νύχτες Πρεμιέρας κλείνουν 30 χρόνια και η Nova, με σταθερά vibes κινηματογραφικού πάθους, είναι και φέτος μεγάλος χορηγός! Σταθερά, παρούσα δίπλα σε ό,τι έχει να κάνει με ταινίες, σειρές και γενικά καλή τηλεόραση, η Nova ενώνει τις δυνάμεις της με το πιο cool φεστιβάλ της Αθήνας για να μας χαρίσει στιγμές που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Mετά την μεγάλη πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, με την ταινία ANORA του θεού Sean Baker. Μιλάμε για τη φετινή ταινία που έκλεισε σπίτι στο Φεστιβάλ των Καννών και ήρθε να ανοίξει τη 30ή επετειακή διοργάνωση των Νυχτών Πρεμιέρας – εννοείται πως αυτό το Φεστιβάλ παραμένει συνεπές στο να ανακαλύπτει διαμαντάκια του ανεξάρτητου σινεμά και να μας τα φέρνει πρώτα εδώ.

Στις 6 Οκτωβρίου, το Novacinema1 έφερε την περσινή βραβευμένη με τη Χρυσή Αθηνά ταινία How to Have Sex της Molly Manning Walker κατευθείαν στην οθόνη σου στις 22:00. Γιατί η Nova ξέρει πως οι μεγάλες στιγμές θέλουν και μεγάλες προσβάσεις.

Τι είναι η ANORA και γιατί πρέπει να την δεις;

Λοιπόν, η ιστορία πάει κάπως έτσι: Στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε την Anora, μια αλήτισσα σεξεργάτρια που μπλέκει με έναν Ρώσο κληρονόμο. Καλά, τα υπόλοιπα μπορείς να τα φανταστείς. Ένας τρελός γάμος στο Λας Βέγκας, σαλταρισμένοι γονείς και ένα love story που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο παραμύθι της Σταχτοπούτας και το αθυρόστομο Pretty Woman. Και επειδή μιλάμε για Sean Baker, ετοιμάσου για μια ενήλικη κομεντί γεμάτη κοινωνικές ανισότητες, καταπιεσμένα όνειρα και χοντρές δόσεις αυτογνωσίας.

Πες το κι έγινε: Κάθε φθινόπωρο οι Νύχτες Πρεμιέρας είναι εδώ για να θυμίσουν ότι το σινεμά ζει!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα μας κρατήσει συντροφιά από τις 2 έως τις 14 Οκτωβρίου. Κι αν αναρωτιέσαι πού θα τρέχεις για τις προβολές, έχουμε και λέμε: Δαναός Ι & ΙΙ, Cinobo Όπερα, Άστορ, Άστυ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και Παλλάς. Θα είμαστε εκεί.

Γιατί με τη Nova ξέρεις πως το σινεμά είναι παντού, κι αν δεν πας εσύ στις αίθουσες, το σινεμά θα έρθει σε εσένα. #NovaEon #NightsToRemember