Τι ορίζει τον γεννημένο νικητή; Αυτή η σφοδρή επιθυμία να κερδίσει, ακόμη και όταν όλα δείχνουν πως η ήττα είναι κοντά. Είναι αυτή η μενταλιτέ που δεν συμβιβάζεται με την ήττα, ούτε βολεύεται με τη μετριότητα.

Οι τρεις αθλητές που επέλεξε η Visa για την ομάδα της, την Team Visa, ξεχωρίζουν για το αγωνιστικό τους πνεύμα. Η Visa, βέβαια, διαθέτει την εμπειρία, αφού επί 40 χρόνια είναι υπερήφανος Παγκόσμιος Συνεργάτης Τεχνολογίας Πληρωμών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Είναι επίσης ο πρώτος παγκόσμιος χορηγός της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), έχοντας υποστηρίξει όλους τους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 2002.

Παράλληλα, η Visa παραμένει αφοσιωμένη στην ενδυνάμωση των αθλητών, αλλά και στην οικοδόμηση, μέσω του αθλητισμού μιας κοινωνίας μακριά από αποκλεισμούς. Η διαδικασία επιλογής αθλητών για το Πρόγραμμα Team Visa βασίζεται στις προσωπικές διαδρομές των αθλητών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, στις επιτυχίες τους και στη συμμετοχή τους στην κοινότητα.

«Η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Νίκος Παπαγγελής ενσαρκώνουν τις αξίες της σκληρής εργασίας, της αυτοβελτίωσης και της αντοχής που εκφράζει το Πρόγραμμα Team Visa. Και οι τρεις τους αποτελούν πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τις αθλητικές τους επιδόσεις, αλλά και για τους εξαιρετικούς τους χαρακτήρες και τις αρχές που φέρουν» έχει σημειώσει η κυρία Ελεάννα Κοσκινά, Head of Marketing  Greece, Israel, Cyprus, Malta, για τη διαδικασία της επιλογής των τριών πρωταθλητών μας.

«Είναι πραγματική τιμή να είμαι μέλος του Team Visa για μια ακόμη φορά καθώς κατευθύνομαι προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”» δηλώνει η Κατερίνα Στεφανίδη, μια από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες παγκοσμίως, χρυσή Ολυπμικονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, για να προσθέσει: «Μου αρέσει πολύ να είμαι κομμάτι μιας ομάδας που όχι μόνο υποστηρίζει τόσους αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων σε όλο τον κόσμο, αλλά αποτελεί παράλληλα επίσημο χορηγό των Ολυμπιακών Αγώνων».

Στην ανακουφιστική βοήθεια που προσφέρει η Visa στους αθλητές αναφέρεται ο χάλκινος Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών του Παρισιού 2024, Εμμανουήλ Καραλής, αθλητής του άλματος επί κοντώ, πρωταθλητής Ελλάδας, με διεθνείς διακρίσεις και μετάλλια σε Παγκόσμιο και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. «Είναι πολύ σημαντικό που μια παγκόσμια εταιρεία με στήριξε στην πορεία μου προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η υποστήριξή της Visa είναι τόσο σημαντική που κάνει την προετοιμασία ευκολότερη και λιγότερο αγχωτική».

Ο Νίκος Παπαγγελής είναι παραποδηλάτης με μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και τυχερός που έχω την ομάδα της Visa δίπλα μου στο ταξίδι για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”. Με την υποστήριξη της Visa, θα μπορέσω να προετοιμαστώ καλύτερα από ποτέ και να λάβω μέρος σε σημαντικές διοργανώσεις ώστε να αγγίξω το μεγαλύτερο όνειρό μου: να κερδίσω το πρώτο παραολυμπιακό μου μετάλλιο».

Το προφίλ της Ελληνική Team Visa

Κατερίνα Στεφανίδη – Άλτρια

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» θα είναι οι τέταρτοι για την Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Η διαδρομή της ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών με μια νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 του 2005, ενώ στα 18 της κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20. Διαπρέποντας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, η Στεφανίδη κατέρριψε ρεκόρ και κατέκτησε πρωταθλήματα. Με τα χρόνια, συγκέντρωσε πάνω από 18 διεθνή μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων και αναγνωρίστηκε ως η σπουδαιότερη Ελληνίδα αθλήτρια.

Εμμανουήλ Καραλής – Άλτης

Η τρίτη θέση του Εμμανουήλ Καραλή στους Ολυμπιακούς του 2024 ήταν το αποτέλεσμα μιας συστηματικής δουλειάς χρόνων. Προηγουμένως είχε σημειώσει επιτυχίες σε πρωταθλήματα νέων, κατακτώντας ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 (2016), και δύο ασημένια στο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23. Στο ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» κατέκτησε την τέταρτη θέση, ενώ απέσπασε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Είναι κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ άλματος επί κοντώ στον κλειστό στίβο και έχει ήδη προκληθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Νίκος Παπαγγελής – Παραποδηλάτης

Ο Νίκος Παπαγγελής είναι ένας αθλητής που εμπνέει καθώς προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Ενώ έχασε το πόδι του εξαιτίας του καρκίνου στην ηλικία των 14, έγινε μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας, κατακτώντας την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας το 2019 και 2020. Έγινε το πρώτο άτομο με αναπηρία που ανέβηκε την κορυφή του Ολύμπου, το 2021, χρησιμοποιώντας όχι προσθετικό μέλος, αλλά πατερίτσες. Κατέκτησε την 6η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και δυο χάλκινα μετάλλια (ατομική χρονομέτρηση και αντοχή) στο παγκόσμιο κύπελλο παραποδηλασίας δρόμου το 2023. Τον περασμένο Αύγουστο κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ. Έχει ήδη προκληθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Το Πρόγραμμα Team Visa

Το Πρόγραμμα Team Visa, από τη θέσπισή του το 2000, έχει υποστηρίξει πάνω από 600 αθλητές σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες παρέχοντας εργαλεία, πόρους και υποστήριξη για να πετύχουν τους στόχους τους. Για την υποστήριξη των αθλητών ώστε να αναπτυχθούν τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, το Πρόγραμμα παρέχει οικονομική υποστήριξη, αρωγή σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, εργαλεία χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και πόρους για την ψυχική υγεία και ευεξία.

Οι αθλητές της Team Visa επιλέγονται για το Πρόγραμμα βάσει της προσωπικής τους διαδρομής, των αθλητικών επιτευγμάτων τους, τη συμμετοχή τους στην κοινότητα και τη σύμπλευσή τους με τις βασικές αξίες της Visa για την ισότητα, την πρόσβαση και την συμπεριληπτικότητα. Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» αναμένεται να αποτελέσουν την πιο υπεύθυνη, περιεκτική, ισότιμη και θεαματική διοργάνωση έως σήμερα – και αυτό το γεγονός ενθουσιάζει τη Visa καθώς της προσφέρει ευκαιρίες για να δουλέψει μαζί με τους πελάτες της, τους συνεργάτες της, τις ομάδες και τις κοινότητες ώστε να προσφέρει ακόμη περισσότερα.

Advertisement