Από το απόλυτο ελληνικό καλοκαίρι δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ! Έτσι, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος –μύστης της ποτοποιίας– μας ταξιδεύει σε μία διαφορετική προσέγγιση του τσίπουρου!

Το τσίπουρο φέτος, είναι η πιο must καλοκαιρινή τάση, αφού εκτός του ότι συνοδεύει τέλεια όλους τους μεζέδες στα καλοκαιρινά παραθαλάσσια τραπεζάκια, μπορεί άνετα να κλέψει την παράσταση σε μια πιο σύγχρονη και προσιτή εκδοχή για όλους– σ’αυτή των κοκτέιλ. 

Τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ ξεχωρίζουν για την καθαρότητά τους και αποτελούν τη βάση και τη θεμελίωση της επιτυχίας σε όλες τις προτάσεις κοκτέιλ –   Grapirinia, Μαστίχα Fresh, Asso, Stromboli, Monte Cassino Sunrise. O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος προτείνει για τους απαιτητικούς αλλά και τους εναλλακτικούς, 5 συνταγές κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο.

Κοκτέιλ Grapirinia:

Συστατικά: 1 Lime, 2-3 κουταλάκια ζάχαρη μαύρη, 40 ml grappa Μπαμπατζίμ Cabernet, τριμμένος πάγος

Σερβίρισμα: Σε χαμηλό ποτήρι cocktail

 

Κοκτέιλ Asso:

Συστατικά: 4/10 grappa Μπαμπατζίμ Cabernet, 1/10 σιρόπι τριαντάφυλλο, 2/10 χυμός βατόμουρο (όχι φρέσκο), 1/10 σιρόπι ζάχαρης

Σερβίρισμα: Σε χαμηλό ποτήρι cocktail

Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο shaker

 

Κοκτειλ Μαστίχα Fresh:

Συστατικά: 40ml μαστίχα, 20 ml grappa Μπαμπατζιμ Ξινόμαυρο, 20-30 ml χυμό φρέσκο αγγούρι, 10 ml χυμό lime ή λεμόνι, 5-10 ml σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση: Χτυπάμε τα υλικά στο shaker και σουρώνουμε σε ποτήρι martini

Κοκτειλ Stromboli:

Συστατικά: 25ml grappa Μπαμπατζίμ Μοσχάτο, 25ml grenadini

Σερβίρισμα: Σε κλασικό ποτήρι cocktail

Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο shaker, σερβίρουμε και συμπληρώνουμε λευκό κρασί από πάνω για να έχουμε διχρωμία (κρασί μη αρωματικό κατά προτίμηση)

 

Κοκτειλ Monte Cassino Sunrise:

Συστατικά: 40 ml grappa Μπαμπατζίμ Ροδίτης, 30ml limoncello

Σερβίρισμα: Σε κλασικό ποτήρι cocktail

Εκτέλεση: Συμπληρώνουμε χυμό πορτοκάλι και από πάνω προσθέτουμε 15ml γρεναδίνη

 

Το φετινό καλοκαίρι συνοδεύεται από προϊόντα απόσταξης με υπογραφή ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ!

Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.