Ραντεβού το Σεπτέμβρη, που λέγανε παλιά; Ραντεβού από Σεπτέμβρη, πιο σωστά. Με το καλοκαίρι να μας αφήνει ημερολογιακά, θα έχουμε φρέσκο πράγμα στις κινηματογραφικές αίθουσες που πολύ μας έχει ψήσει σε πρώτο άκουσμα. Ταινίες που στη θεωρία υπόσχονται πολλά.

Παίζει πολύ franchise στην όλη ιστορία. Έχουμε τη συνέχεια του Joker με τον Χόακιν Φοίνιξ (και την Lady Gaga στο πλευρό του), έχουμε την επιστροφή του Μονομάχου μετά από κοντά 25 χρόνια, έχουμε και την ακόμα πιο μακρινή χρονικά… return of Σκαθαροζούμης, έχουμε, έχουμε! Αλλά, βεβαίως, και εντελώς καινούρια πραγματάκια. Τι και πώς, εξηγούνται αναλυτικά παρακάτω…

Οι ταινίες που περιμένουμε πώς και πως το φθινόπωρο του 2024

Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης

Σκαθαροζούμης εις το… τετράγωνο με τον Τιμ Μπάρτον να μας σερβίρει ανανεωμένη τη μεγάλη του επιτυχία από τα 80’s. Μάικλ Κίτον και Γουινόνα Ράιντερ φωνάζουν «παρών» και στο σίκουελ, που υπόσχεται νοσταλγία μεν, αλλά και φρεσκάδα. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πότε: 5 Σεπτεμβρίου

Megalopolis

Το all star πόνημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα έλαβε αντιφατικές κριτικές στις Κάννες, αλλά όλοι συμφωνούν πως έχουμε να κάνουμε με κάτι άκρως φιλόδοξο, μια ωδή στον κινηματογράφο, στην τέχνη. Ένα sci-fi συνομωσιολογικό δράμα με τον Άνταμ Ντράιβερ στο… τιμόνι.

Πότε: 27 Σεπτεμβρίου

Joker: Folie a Deux

Ο ρόλος ζωής του Χόακιν Φίνιξ δεν θα μπορούσε (μάλλον;) να μείνει άνευ συνέχειας. Αυτή τη φορά έχει στο πλευρό του την Lady Gaga και η φάση γυρίζει σε μιούζικαλ. Τα λεφτά για το εισιτήριο μας τα έχουν πάρει από τώρα, είναι ως και απαραίτητο μετά το έπος του 2019…

Πότε: 3 Οκτωβρίου

Here

Τομ Χανκς και Ρόμπιν Ράιτ γίνονται ξανά νέοι (ακόμα πιο μικροί από την εποχή που ήταν αντάμα στο Φόρεστ Γκαμπ) με τη μέθοδο της ψηφιακής απογήρανσης σε μια δουλειά που πριν καν δούμε έχει γεννήσει μεγάλη συζήτηση για τα όρια της τεχνολογίας στο σινεμά, για ΑΙ σωσίες και τα συναφή. Γενικά ομιλώντας η ταινία αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου graphic novel του Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ και παρακολουθεί την εξέλιξη του ίδιου κομματιού γης από την… εποχή των δεινοσαύρων μέχρι το σήμερα.

Πότε: 1 Νοεμβρίου (;)

Μονομάχος 2

Ράσελ Κρόου δεν έχουμε αυτή τη φορά, έχουμε όμως Πολ Μεσκάλ – Ντένζελ Ουάσινγκτον και αυτό είναι πολύ… μεθυστικό ως αναμονή. Το πλέον κομβικό ερώτημα που περιμένουμε να απαντηθεί είναι σε τι φόρμα (θα) βρίσκεται ο Ρίντλεϊ Σκοτ. Αν είναι σε φάση «Ναπολέοντα»… κλαίμε από τώρα. Αλλά ας μην είμαστε αρνητικοί, μήτε να προδικάζουμε για ένα σίκουελ που στην πράξη θα φανεί αν υπήρχε ή όχι λόγος να γίνει τόσο καιρό μετά.

Πότε: 14 Νοεμβρίου

Heretic

Θυμάσαι τον Χιου Γκραντ των χαζοκομεντί; Σαν να μιλάμε για άλλον άνθρωπο. Διάγει μια δεύτερη υποκριτικά ζωή και πολύ μας αρέσει, αποδεικνύοντας πως είχε τελικά μεγάλο ερμηνευτικά «ρεζερβουάρ» – και μπράβο του. Ειδικά ως «κακός» δίνει διαδοχικά ρεσιτάλ. Όπως – λέγεται – εν προκειμένω.

Πότε: 28 Νοεμβρίου

The War of the Rohirrim

Animation από το σύμπαν του Lord of the Rings; Πάρε μας τα λεφτά! Γυρίζουμε 261 χρόνια πριν από την τριλογία του Άρχοντα για την ιστορία του εμβληματικού βασιλιά του Ρόχαν, Χελμ Χάμερχαντ με τον εξαιρετικό Μπράιαν Κοξ να δανείζει την φωνή του για τον πρωταγωνιστή.

Πότε: 12 Δεκεμβρίου

Babygirl

Η Νικόλ Κίντμαν παίζει μια ώριμη κυρία που πέφτει στην αγκαλιά ενός πολύ νεότερου της άνδρα (Χάρις Ντίκινσον). Μακριά από εμάς υπόνοιες περί age shaming αλλά μια επιφύλαξη για το πόσο πειστικό – καλό θα είναι όλο αυτό, την έχουμε. Έχει γεννήσει πάντως ένα κάποιο hype.

Πότε: 20 Δεκεμβρίου

Οι ταινίες που περιμένουμε το φθινόπωρο πώς και πως