Είναι στην πιο παραγωγική του φάση, σε φουλ δημιουργικό πυρετό. Και δεν θα μπορούσαμε να χαιρόμαστε περισσότερο γι’ αυτό. Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει πάρει (κινηματογραφική) φορά και «χτυπάει» προσεχώς, το φθινόπωρο του 2025 συγκεκριμένα, με νέα ταινία.

Bugonia, το όνομα αυτής. Η 9η μεγάλου μήκους της καριέρας του Έλληνα σκηνοθέτη, αρκετά κολλητά με το πολυβραβευμένο Poor Things και το πιο πειραματικό (ή μήπως απλά «Λανθιμικό;) Kinds of Kindness.

Και να το ερώτημα πού φανταζόμαστε είναι ήδη στα χείλη σου: Θα παίζει η Έμα Στόουν; Ε, μα τα ρωτάνε κάτι τέτοια; Τα ευκόλως εννοούμενα θα έπρεπε να παραλείπονται. Σιγά μη λείπει η «μούσα» του, σιγά μη λείπει το Εμάκι του ΣΕΦ!

Θα έχουμε, by the way, κι άλλο γνώριμο πρόσωπο του σύμπαντος του συμπατριώτη μας δημιουργού, συγκεκριμένα στην νέα του ταινία θα παίζει και ο Τζέσι Πλέμονς που είδαμε, και πολύ μας άρεσε, στο Kinds of Kindness.

Τι μας ετοιμάζει ο Λάνθιμος στη νέα του ταινία

Όσο για το τι μέρος του λόγου (θα) είναι η Bugonia; Καταπώς έγινε γνωστό, πρόκειται για διασκευή νοτιοκορεάτικης κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας του 2003, με τίτλο Save the Green Planet! του 2003 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζανγκ Τζουν-Γουάν.

Η υπόθεση έχει να κάνει «με δύο νεαρούς άνδρες που έχουν εμμονή με τις θεωρίες συνωμοσίας και απαγάγουν την ισχυρή διευθύνουσα σύμβουλο μιας μεγάλης εταιρίας, πεπεισμένοι ότι είναι εξωγήινη και έχει σκοπό να καταστρέψει τη Γη». Δεν ξέρουμε για σένα, εμείς «ψηθήκαμε» τα μέγιστα, είναι όσο τρελό πρέπει για να πεις φουλ υποσχόμενο.

Περισσότερα, στις 7 Νοεμβρίου του 2025, όταν και η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Λάνθιμος είναι αυτός, περιμένουμε ήδη, εναγωνίως.