Μπορεί να το πήρε το μάτι σου τις προάλλες. Γι’ αυτό το νέο θρίλερ, λέμε, με τον Νίκολας Κέιτζ που ο κόσμος κλαίει από το φόβο του και οι κριτικοί συναγωνίζονται ποιος θα το αποθεώσει περισσότερο. Longlegs το λένε, και το περιμένουμε στα σινεμά τον Ιούλιο.

Κοιτώντας το τρέιλερ, πέρα από το ότι δεν σου κρύβουμε, μια ταραχή τη νιώσαμε, μας ήρθε συνειρμός αναφορικά με τι είναι το best of από θρίλερ στις αγαπημένες μας πλατφόρμες αυτόν τον καιρό. Έτσι για να ‘χουμε να βλέπουμε, μέχρι να βγει σε αίθουσες και θερινά η ταινία.

Ιδού, λοιπόν. Ψάξαμε στις λίστες Netflix και Disney+ και σου ξεχωρίσαμε μερικά θρίλερ για να δεις, να περάσεις ευχάριστα (;) την ώρα σου. Είναι όλα τους… φριχτά, άρα καλά γι’ αυτό που θα θέλουμε.

Netflix Disney+: Τα καλύτερα θρίλερ που βρίσκεις στον κατάλογό τους

Get Out (Τρέξε!) / Netflix

Μόλις προστέθηκε στις διαθέσιμες ταινίες του Netflix και θέλουμε να χειροκροτήσουμε με… χέρια και με πόδια. Από τα θρίλερ που ανανέωσαν απίστευτα το είδος, που έδειξαν πως ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός.

Είναι ευρηματικό, είναι διαφορετικό, είναι αλληγορικό. Δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, σε πηγαίνει σε πράγματα που ούτε καν φαντάζεσαι. Ο Τζόρνταν Πιλ, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, μας παρέδωσε ένα έργο… for the ages σε εντελώς άλλο στιλ από αυτό που τον είχαμε μάθει ως τότε – ασχολούταν με την κωμωδία.

Μια γλυκιά… παράνοια το Get Out, ένα αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο, αλλά και μια οπτική απόλαυση με ντεμαράζ ανατριχιαστικών σκηνών.

The Village (Σκοτεινό Χωριό) / Disney+

Ο Νάιτ Σιάμαλαν, το ξέρουμε πως… ξέρει να παίζει με το μυαλό του θεατή. Το The Village (Σκοτεινό Χωριό) είναι μια από τις καλύτερες δουλειές του. Κι ας μην έγινε ποτέ legendary όπως για παράδειγμα η Έκτη Αίσθηση.

Είναι μια ταινία που και μόνο για το απίθανο φινάλε της αξίζει και με το παραπάνω. Είναι, κυρίως, ένα σύνολο. Ασυνήθιστη και ατμοσφαιρική και με περίτεχνες πινελιές, από τις τοπ επιλογές για θρίλερ εκεί έξω.

Gerald‘s Game / Netflix

Πρώτη ύλη από βιβλίο του μεγαλύτερου μάστορα του τρόμου παγκοσμίως, της Αυτού Εξοχότητας Στίβεν Κινγκ. Μάικ Φλάναγκαν στη θέση του σκηνοθέτη. Πώς να πάει άσχημα; Δεν πήγε..

Κι αυτό παρότι κανείς δεν πίστευε πως αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να μεταφερθεί στην οθόνη. Να που όταν υπάρχει θέληση – και ταλέντο – υπάρχει και τρόπος.

Το Gerald’s Game έχει όλα όσα ζητάει κανείς από ένα θρίλερ. Κυρίως ένα φινάλε που θα θυμάσαι για καιρό. Ένα αποπνικτικό έργο, ένα βαθιά εσωτερικό δράμα με μια φοβερή ερμηνεία από την υπέροχη Κάρλα Γκουτζίνο.

Saw / Netflix

Έχουμε χάσει την μπάλα πόσα Saw έχουν βγει όλα αυτά τα χρόνια (OK, 10 είναι). Το τέντωσαν το… κακόμοιρο το franchise, πήγε σε εντελώς άλλα πεδία απ’ αυτά που ξεκίνησε.

Στο Netflix βρίσκουμε τα σκέλη ως το 5ο μέρος της ιστορίας. Εμείς θα έχουμε πάντα μια αδυναμία στο πρώτο. Στην εκκίνηση της τρέλας. Γιατί μας χτύπησε με την ασύγκριτη δύναμη του «τι είδα μόλις ρε συ φίλε!».

No One Will Save You (Καμία Σωτηρία) / Disney+

Θα έπρεπε να είχε περισσότερη φήμη αυτό το θρίλερ. Αληθοφανής ως ένα βαθμό και γνήσια τρομακτική με την απειλή των εξωγήινων ως έξτρα κάτι, η ταινία μας πάει σε ψαγμένα μονοπάτια.

Το φοβερό σε όλα αυτά είναι πως δεν υπάρχουν διάλογοι μόνο κάτι σκόρπιες λέξεις (όταν πρέπει). Κι όμως, όλο αυτό δουλεύει. Κι όμως, δεν σου λείπουν τα λόγια. Κι αυτό ούτε απλό ήταν ούτε δεδομένο. Σημαίνει ότι έγινε πολύ καλή δουλειά.

Είναι φτιαγμένο για σινεμά, αλλά και στη μικρή οθόνη μια χαρά θα σε κάνει να κολλήσεις. Ένα sci-fi horror που δικαίως ξεχώρισε από το μέσο όρο. Έξυπνο και fun for watching, εκπληρώνει τις υποσχέσεις του.