Ο Κρίστοφερ Νόλαν αποκάλυψε στο Entertainment Weekly ότι έκανε πραγματικούς επιστήμονες κομπάρουσς στο «Oppenheimer». ««έχω πάει σε σετ όπου έχεις πολλούς κομπάρσου οι οποίοι το μόνο που σκέφτονται είναι το μεσημεριανό. Αυτοί οι τύποι σκέφτονταν τις γεωπολιτικές επιπτώσεις των πυρηνικών όπλων και γνώριζαν πολλά γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα ήταν μια μεγάλη υπενθύμιση κάθε μέρα πως πρέπει να είμαστε πιστοί στην ιστορία μας και πραγματικά να ξέρουμε τι κάνουμε»».
Στη δέσμευσή του για την αυθεντικότητα, ο Νόλαν βρήκε κι έναν τρόπο να αναπαραστήσεις τις εκρήξεις ατομικών βομβών χωρίς τη χρήση CGI. Ο σκηνοθέτης πάντα προτιμούσε τα πρακτικά εφέ έναντι του VFX. Το “Oppenheimer” γυρίστηκε σε 57 ημέρες, ασυνήθιστο για ταινία του Νόλαν.
Το σενάριο της ταινίας, το οποίο έγραψε ο ίδιος ο Νόλαν, βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν. Η ταινία γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες της Αμερικής, όπως στο Νέο Μεξικό, την Καλιφόρνια και το Νιού Τζέρσεϊ, με συνολικό μπάτζετ 100 εκατομμύρια δολάρια. Λιγότερο από το μπάτζετ για το marketing της Barbie.
Για τον Μέρφι, το «Oppenheimer» σηματοδοτεί τον μεγαλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο της κινηματογραφικής του καριέρας μέχρι στιγμής. Αυτό το είδος πίεσης απομόνωσε τον ηθοποιό από τους συναδέλφους του στη διάρκεια των γυρισμάτων. Κάποιος θέλει πολύ το Όσκαρ μάλλον.
Δεν ξέρουμε αν οι φήμες ότι ο Κίλιαν Μέρφι μπορούσε να τρώει μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα αληθεύουν. Δεν ξέρουμε αν οι φήμες ότι ο Κίλιαν Μέρφι μπορούσε να τρώει μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα αληθεύουν. Ξέρουμε ότι ο ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, επίσης μέλος του καστ, έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: “Ποτέ δεν έχω δει μεγαλύτερη θυσία από πρωταγωνιστή στην καριέρα μου. Ήταν ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στο ρόλο. Αν για παράδειγμα είχαμε ένα ελεύθερο τριήμερο, του λέγαμε ότι θα πάμε βόλτα στη Σάντα Φε, κι εκείνος απαντούσε “καλά να περάσετε, εγώ έχω διάβασμα”.