Τις προάλλες γράφαμε πως η Σκόπελος παραμένει οικονομικός προορισμός για διακοπές. Από την άλλη, δεν είναι ανάγκη να επισκεφθούμε το νησί των Σποράδων μόνο και μόνο γιατί δε θα χαλάσουμε μια περιουσία, αλλά γιατί διατηρεί την πηγαία ενέργεια και τον αυθορμητισμό του, χωρίς όμως να εμπορευματοποιείται. Όπως έχουμε δει να συμβαίνει με άλλα νησιά, δηλαδή. Επιπλέον, όμως, η Σκόπελος είναι ένα υπέροχο νησί, με πλούσια βλάστηση και υπέροχα κρυστάλλινα νερά.

Πέρυσι, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro είχε ολόκληρο αφιέρωμα για την Σκόπελο. Ο τίτλος μάλιστα που είχε χρησιμοποιήσει ήταν «Σκόπελος, όταν το Mamma Mia “φαντασιώνεται” την πραγματικότητα». Όπως καταλαβαίνετε, η δημοσιογράφος αποθέωσε το νησί, ωστόσο εστίασε στο πώς απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα εξαιτίας του Mamma Mia, χωρίς να χάσει την αυθεντικότητά του.

«Η Σκόπελος είναι πάνω από όλα ένα νησί σε αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου, που παραμένει μια “όαση” φρεσκάδας, παραδόσεων και γιορτής, χωρίς τις υπερβολές του υπερτουρισμού. Το “Mamma Mia” ανήκει στην κατηγορία των ταινιών που κερδίζουν το στοίχημα με τον χρόνο για διαφορετικούς λόγους, καθώς η μουσική των Abba και το ειδυλλιακό σκηνικό της Σκοπέλου δημιούργησαν μια επιτυχία μεγέθους XXL! Έκτοτε, η φήμη της Σκοπέλου απογειώθηκε, χωρίς όμως να υποπέσει στις υπερβολές της Σαντορίνης και της Μυκόνου», έγραφε στο αφιέρωμα η δημοσιογράφος.

Σκόπελος / Shutterstock

Πάντως, κάτι κάνουν καλά στην Σκόπελο. Αν κρίνουμε και από το γεγονός πως και φέτος φιγουράρει στις προτιμήσεις των Γάλλων. Διότι σύμφωνα με νέα αναφορά στο νησί, αυτή τη φορά από τη γαλλική ιστοσελίδα generationvoyage.fr, μετά από έρευνα για τις 6 ομορφότερες «κινηματογραφικές» τοποθεσίες της Ελλάδας που δημιουργούν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, η Σκόπελος αναδείχθηκε πρώτη

«Το Mamma Mia στην Σκόπελο δεν είναι ταινία, είναι εμπειρία. Όσοι επισκέπτονται τη Σκόπελο ερωτεύονται τη φύση, τη φιλοξενία, τις σπιτικές γεύσεις, τα γραφικά σοκάκια και τις δραστηριότητες και τελικά επιστρέφουν ξανά και ξανά γιατί γίνονται φίλοι μας. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία των διακοπών που θέλουμε να περάσουμε», εξηγεί η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Εύα Καραμεσίνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως επισημαίνεται στο αφιέρωμα της γαλλικής ιστοσελίδας, «η εκκλησία του Άη Γιάννη στον βράχο που έκανε θρυλική μια σκηνή στην ταινία που γυρίστηκε εκεί το 2008, έχει προσελκύσει σε αυτά τα χρόνια στο νησί ζευγάρια, φυσιολάτρες και πεζοπόρους που θέλουν να απολαύσουν τη διαδρομή μέχρι το σημείο αυτό».

Γι’αυτό και ο Δήμος Σκοπέλου δημιούργησε ένα υπέροχο μουσικό βίντεο, με πρωταγωνίστρια την πιανίστρια Έλενα Ξυδιά. Το πιάνο τοποθετήθηκε δίπλα στο εκκλησάκι, στην κορυφή του βράχου ύψους 100 μέτρων, με αποτέλεσμα να είναι πραγματικά μοναδικό. Κάπως έτσι, ξαναζωντάνεψε το Mamma Mia, υπό τους διαχρονικούς ήχους των ABBA.