Οι διακοπές στα ελληνικά νησιά, είναι πλέον πιο ακριβές από το να πάμε στο εξωτερικό. Όχι μόνο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν ακριβύνει, αλλά ακόμα και οι τιμές που παίζουν για διαμονή και έξοδα εκεί, έχουν φτάσει στο Θεό. Κάνοντας μια μικρή αναζήτηση στη διαμονή σε ορισμένα νησιά, φημισμένα και μη, είδαμε πως ακόμα και δωμάτια που δεν βλέπονται, κοστίζουν πάνω από 500 ευρώ για 4 βράδια. Και λίγα λέμε. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε. 

Γι’αυτό ψάξαμε να βρούμε εκείνα τα νησιά που δεν χρειάζεται να δώσουμε δύο μηνιάτικα για να τα επισκεφθούμε. Και προς μεγάλη μας έκπληξη, είναι νησιά που περνάς πραγματικά καλά, όχι απλά δηλαδή μια λύση ανάγκης για διακοπές, μόνο και μόνο για να μη μας φάει η ρημάδα η Αθήνα. Και εδώ που τα λέμε, όλοι έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε, ακόμα και για 4 ημέρες. 

Τα 5 νησιά λοιπόν που εξακολουθούν να έχουν χαμηλές τιμές

Ικαρία

Μπορεί το ταξίδι να είναι μεγάλο, αλλά πείτε ειλικρινά, ποιος έχει πάει Ικαρία και δεν έχει περάσει μαγικά; Το κόστος των εισιτηρίων είναι τσουχτερό μεν, αλλά η διαμονή και η ζωή στην Ικαρία παραμένει φθηνή. Και μόνο που έχει τα πανηγύρια, αρκεί έστω και μια φορά να κάνεις διακοπές εκεί. Συν τοις άλλοις, είναι από τα νησιά με υπέροχα χωριά και ωραία ταβερνάκια για να φας μετά την παραλία. Ίσως οι 4 μέρες για την Ικαρία να είναι λίγες, μιας και χάνεις αρκετές ώρες στο ταξίδι, οπότε το σηκώνει για δύο ημέρες επιπλέον. 

Αίγινα

Ένα νησί, πιο κοντά στην Αθήνα αυτή τη φορά, που κάποιοι το έχουν συνδυάσει για εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα, αλλά δεν βρίσκουμε τον λόγο να μην είναι οι βασικές σου διακοπές στην Αίγινα. Εκτός από τα φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, η Αίγινα με τον μεγάλο φυσικό πλούτο και την αρχοντική ομορφιά, έχει οικονομική διανομή και ωραίες παραλίες για να αράξεις δίχως αύριο. Μην την υποτιμάς επειδή είναι κοντά, είναι δυνατός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές.

Θάσος

Ίσως παρεξηγημένο νησί, που του έχουν κολλήσει την ταμπέλα πως είναι μόνο για οικογένειες. Άντε και για ζευγάρια. Είναι ναι, αλλά είναι και για την παρέα. Η Θάσος ανήκει στα νησιά που έχουν υπέροχες παραλίες, περιτριγυρισμένες από καταπράσινο πλούτο. Δηλαδή τι άλλο να ζητήσει κανείς. Είναι ιδανική, αν θέλεις κάτι ήμερο, αλλά κυρίως γιατί θα βρεις οικονομικά δωμάτια. Όπως αντίστοιχα, θα περάσεις καλά εκεί, χωρίς να επιβαρύνεις την τσέπη σου.

Σκόπελος

Είναι το πιο καταπράσινο νησί; Είναι. Έχει κρυστάλλινες παραλίες; Έχει. Έχει νορμάλ τιμές; Σαφώς. Άρα τι μένει για να κλείσεις διακοπές στη Σκόπελο; Η βενζίνη που θα χαλάσεις. Ε, δεν γίνεται να τα έχουμε όλα δυστυχώς. Η χώρα του νησιού θυμίζει κάτι από καρτ ποστάλ (τόσο ονειρική, ναι), αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της, είναι οι φυσιολογικές τιμές στη διαμονή, ακόμα και τον Αύγουστο. Και μας κάνει εντύπωση, εδώ που τα λέμε, μιας και θα μπορούσε να «βαράει» περισσότερο, εξαιτίας και του Mama Mia. Πάντως, η Σκόπελος έχει το ωραιότερο φαγητό στις Σποράδες. Αλλάξτε μας άποψη αν μπορείτε.

Κύθηρα 

Εκεί όπου το Αιγαίο συναντά το Ιόνιο. Τα Κύθηρα έχουν μια απόκοσμη ομορφιά, πλούσια όμως σε βλάστηση. Η βόρεια πλευρά φέρνει κάτι από Ιόνιο και η νότια από Κυκλάδες. Τα Κύθηρα έχουν μπόλικες παραλίες, είναι και το 15ο μεγαλύτερο νησί όσο να πεις, με πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά, αλλά και επιβλητικά κάστρα που θα σε μαγέψουν. Είναι από τα νησιά με προτάσεις για φθηνή διαμονή και οικονομικές τιμές εκεί, που θα πας και θα γυρίσεις άλλος άνθρωπος.