Η Ελλάδα είναι γνωστή για τη φιλοξενία της -υπάρχουν και εξαιρέσεις φυσικά- κι αυτό είναι κάτι που οι τουρίστες το επιβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία. Εξού και μια ελληνική πόλη, αναδείχθηκε ως η δεύτερη πιο φιλόξενη στον κόσμο, στα πλαίσια των Traveller Review Awards, που ψηφίστηκε μέσω της booking.com. Και αυτή, που λέτε, είναι η Ερμούπολη και ίσως είναι η πρώτη φορά που μας βρίσκει τόσο σύμφωνους. Η Σύρος, η αρχόντισσα των Κυκλάδων, έχει έτσι κι αλλιώς κοσμοπολίτικο αέρα, ξέρει πολύ καλά να δείχνει τη φιλοξενία της και δεν απογοήτευει κανέναν επισκέπτη.

Η εν λόγω λίστα με τις 10 πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου, βασίστηκε σε περισσότερες από 309 εκατομμύρια επαληθευμένες κριτικές, από 1.5 εκατομμύρια ανθρώπους στη Booking. Όπως αναφέρει η τουριστική πλατφόρμα: «Οι φετινές λίστες των πιο φιλόξενων προορισμών στον κόσμο, βασίστηκαν στο ποσοστό των παρόχων καταλυμάτων που έλαβαν το Traveller Review Award 2024* και  παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα προορισμών από όλο τον κόσμο. Από γοητευτικές παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι αλπικά καταφύγια και ακόμη και ρουστίκ πολύτιμους λίθους της ερήμου».

Σύρος / istock

Είναι, πάντως, γεγονός πως η Ερμούπολη ξεχωρίζει στις Κυκλάδες. Έχει μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, με σαφείς επιρροές από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα και με πολύχρωμα αρχοντικά που σε μαγεύουν με την πρώτη ματιά. Η Σύρος, να πούμε κιόλας, πως είναι από τα νησιά που παραμένουν προσιτά, δηλαδή θα βρεις οικονομικά δωμάτια, αν ακόμα αναζητάς ένα νησί για να περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Οι 10 πιο φιλόξενες πόλεις στον κόσμο:

1.Arraial d’Ajuda, Βραζιλία
2.Ερμούπολη, Ελλάδα
3.Viana do Castelo, Πορτογαλία
4.Daylesford, Αυστραλία
5.Grindelwald, Ελβετία
6.Moab, Ηνωμένες Πολιτείες
7. Uzès, Γαλλία
8.Mazatlán, Μεξικό
9.Jaisalmer, Ινδία
10.Fujikawaguchiko, Ιαπωνία