Τις προάλλες λέγαμε για το αμφιλεγόμενο βιβλίο που έγραψε και μόλις κυκλοφόρησε, το οποίο κινείται σε μια αφηγηματική γραμμή που ενώνει κόμικ και φιλοσοφία. Αυτή τη φορά θα επιστρέψουμε στον (αγαπημένο μας) Κιάνου Ριβς για μία είδηση που άπτεται αυτών καθαυτών των καλλιτεχνικών του, πιο γνωστών σε μας, ανησυχιών, ήτοι των ερμηνευτικών. Ετοιμάζεται γαρ να παίξει στο Μπρόντγουεϊ,  για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα θα πρωταγωνιστήσει στο «Περιμένοντας τον Γκοντό». Το κλασικό κωμικοτραγικό αριστούργημα του Σάμουελ Μπέκετ. Μαζί του, επί σκηνής, θα βρίσκεται ο Άλεξ Γουίντερ. Ναι, ναι, ο παλιόφιλος του από τα χρόνια της νιότης και συνοδοιπόρος του στο franchise “Bill & Ted”. Ο Κιάνου Ριβς θα υποδύεται τον Εστραγκόν και ο Άλεξ Γουίντερ τον Βλαντιμίρ. Οι δύο πρωταγωνιστές δηλαδή, αυτοί που περιμένουν τον Γκοντό…

Πολλά υποσχόμενη η νέα σύμπραξη των δύο ηθοποιών κι ας είναι εντελώς διαφορετικά τα καλλιτεχνικά μονοπάτια που θα περπατήσουν. Έχουν δεδομένα χημεία μεταξύ τους, έχουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας που θα είναι πρόκληση να βγάλουν επί σκηνής σε ένα έργο που είναι μεν πολύπλοκο και βαρύ, αλλά έχει και αρκετές αστείες στιγμές.

Ο Κιάνου Ριβς θα περιμένει τον Γκοντό στο Μπρόντγουεϊ, και γιατί όχι παρακαλώ

Δεν είναι για άμεσα η δουλειά, το φθινόπωρο του 2025 θα ανέβει η αυλαία. Με τον Τζέιμι Λόιντ στη σκηνοθεσία, έναν δηλαδή από τους πιο hot καλλιτεχνικούς δημιουργούς των καιρών μας, που ξεχωρίζει για την αισθητική του και την έμφαση που δίνει στο ψυχολογικό κομμάτι.

Σημειωτέον πως η ιδέα για το «Περιμένοντας τον Γκοντό» ήταν του ίδιου του Κιάνου Ριβς. Ο Λόιντ δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά όταν άκουσε την πρόταση. Ψήθηκε με το καλημέρα, που λένε. Ο κινηματογραφικός μας John Wick έχει τον τρόπο του να γίνεται πειστικός και αρέσκεται στις νέες προκλήσεις. Το 1995 είχε παίξει τον Άμλετ με την τόλμη και την άγνοια κινδύνου της νιότης. Τώρα, πολύ πιο ώριμος και ψημένος, ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με ακόμη ένα ιερό τέρας της θεατρικής «μυθολογίας».