Κάπου διάβασα ένα σχόλιο, ανάμεσα στα πολλά που έγιναν από το Σάββατο και έπειτα, πως θα μνημονεύουμε για χρόνια τις δύο συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα. Αν έχω καταλάβει καλά, όσοι κατάφεραν να βρουν εισιτήριο, οι συνολικά 120.000 δηλαδή, θα έχουν μέτρο σύγκρισης τη βραδιά που βίωσαν στο ΟΑΚΑ, με τις επόμενες συναυλίες. Εκεί δηλαδή που πριν λίγους μήνες, συζητούσαμε αν τελικά το βρετανικό συγκρότημα θα μπορούσε να παίξει, μετά το πρόβλημα στο στέγαστρο Καλατράβα, τώρα συζητάμε το ενδεχόμενο να επιστρέψουν ξανά σε κάποια χρόνια στην Ελλάδα. Βλέποντας την ζεστή ανταπόκριση του κόσμου, πιστεύω ότι αυτό το σενάριο δεν θα αργήσει πολύ. 

Οι Coldplay πάντως είχαν πάρει πολύ σοβαρά αυτή τη στάση της περιοδείας τους. Εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την παρουσία τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γυρίζοντας και βίντεο κλιπ που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Που αλλού; Στο εμβληματικό Ηρώδειο. Και όχι μόνο αυτό, κάλεσαν τους θαυμαστές τους να συμμετέχουν, δημιουργώντας, ξανά, ουρές. Όλα αυτά κάτω από τον καυτό ήλιο. Πρέπει να αγαπάς πολύ το συγκρότημα για να το κάνεις, δηλαδή. Αλλά είναι once in a lifetime εμπειρία. 

Τέλος πάντων, οι Coldplay ήλθαν και απήλθαν. Και ενώ έχουν περάσει τρία 24ώρα από την πρώτη τους συναυλία, ο κόσμος στο Instagram και το TikTok συνεχίζει να ανεβάζει βίντεο. Και κάθε βίντεο είναι και μια μαχαιριά στην καρδιά. Όταν ανακοινώθηκε πως το βρετανικό συγκρότημα θα ερχόταν στην Αθήνα, είχα πει πως δεν παίζει να το χάσω. Ε, μαντέψτε, το έχασα. Και εδώ και τρεις ημέρες δεν έχω σταματήσει να λέω πόσο ζηλεύω όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

@vasilis_karam1 ♫ Coldplay Athens #coldplay #coldplayathens #oaka #drone #fy #foryou #mpesfypgamw #follow #oaka #music #coldplayconcert #coldplayfans ♬ πρωτότυπος ήχος – @vasilis_karam

Βλέποντας τα βίντεο, τα οποία προφανώς δεν συγκρίνονται με το να είσαι εκεί, ανάμεσα στον κόσμο που χόρευε και χαμογελούσε, με πιάνει για κάποιο λόγο συγκίνηση. Λογικά θα είχα βάλει τα κλάματα στο Yellow, το οποίο έχω συνδυάσει με μια στιγμή πολύ σημαντική. Αλλά γιατί συγκίνηση; Μην είμαι τίποτα υπερβολική; Όχι. Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις χαρούμενους ανθρώπους, ανθρώπους που επίσης έκλαιγαν που επιτέλους άκουγαν τους Coldplay από κοντά. Ήταν μια στιγμαία ευτυχία, αυτό αντιλήφθηκα από όσα αναρτήθηκαν στα social media. Νομίζω όλοι ξέχασαν οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή τους και πάγωσαν τα πάντα. Υπήρχε ένας ωραίος μικρόκοσμος στο ΟΑΚΑ.

@oriannaspada What a night 👏🏻✨ #athens #coldplayconcert #coldplay ♬ original sound – coldplay

Αλλά αυτή δεν είναι η μαγεία των συναυλιών; Γι’αυτό δεν αγαπάμε τα καλοκαίρια; Για αυτές τις στιγμές που θα γίνουν αναμνήσεις. Κάποιοι χλεύασαν τους Coldplay, συγκρίνοντας την συναυλία των Offspring στo Release Athens. Αλήθεια, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει συνεχώς να τα συγκρίνουμε όλα. Γιατί διάολε να μην πούμε, πως ήταν ένα υπέροχο διήμερο για τους Αθηναίους. Και για τους μεν και για τους δε; 

Είναι σημαντικό να έρχονται μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες στην Ελλάδα. Για μικρούς και μεγάλους. Γιατί ακόμα και στη συναυλία των Coldplay, μέχρι και τα πιτσιρίκια πέρασαν καλά, ακόμα κι αν ήξεραν δύο τρία τραγούδια τους.