Μετά από μία επιτυχημένη πρώτη χρονιά, το Helmos Mountain Festival επιστρέφει, δίνοντας ραντεβού από τις 21 εώς και τις 24 Ιουνίου, -που αλλού- στο μαγικό βουνό του Χελμού. Θα ήταν ίσως αρκετό να γράψω πως ένα τριήμερο γεμάτο δράσεις, μουσική, χορό, χαλάρωση και φύση σε έναν τόπο σπάνιας ομορφιάς που ανήκει στο παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco Χελμού – Βουραϊκού, δεν χάνεται, αλλά θα σου παραθέσω λίγους και καλούς λόγους για σένα που ακόμα έχεις δεύτερες και τρίτες σκέψεις. 

Πρώτα απ’όλα, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων σε συνεργασία με τη Novel Vox, έχουν σχεδιάσει ένα υπέροχο φεστιβάλ ξανά, με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις και με αίσθημα ευθύνης στον άνθρωπο και τη φύση. Επομένως, οι επισκέπτες του Helmos Mountain Festival, όχι μόνο θα έρθουν σε επαφή με ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, αλλά μέσα από δράσεις και ενημέρωση θα αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση, που είναι τόσο μα τόσο αναγκαία.

Γιατί, όμως, να πας στο Helmos Mountain Festival;

Πρώτον για τις συναυλίες που θα απολαύσεις. Φέτος το Helmos Mountain Festival φιλοξενεί μεγάλα ονόματα όπως: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Χαρούλης,  L’entourloup, Novel 729, Villagers of Ioannina City, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ιουλία Καραπατάκη, Λόγος Τιμής, Ορέστης Ντάντος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα Σπανού, Σκιαδαρέσες, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, Ταφ Λάθος. Φαντάσου τον εαυτό σου να χορεύει δίχως αύριο με όλους αυτούς τους καλλιτέχνες. Απλά αυτό. 

Δεύτερον οι αθλητικές δραστηριότητες. Το Helmos Mountain Festival έχει φροντίσει να καλύψει όλους όσους θέλουν να αθληθούν. Από τους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην κορυφή της Στύγας, μέχρι τις Πεζοπορίες, το Ποδήλατο Βουνού, το Flying Fox, το Bungee trampoline, την Τοξοβολία, τα Fun games, τα E-bike guided tours, τα Κανό & SUP στη λίμνη Τσιβλού, τα μαθήματα Yoga, τα Guided tours στα ύδατα της Στυγός και πολλά ακόμα. Σημαντικό εδώ είναι να έχεις κλείσει όποια δραστηριότητα σε ενδιαφέρει, για να μην έχεις το άγχος της τελευταίας στιγμής. 

Τρίτον, τα γαστρονομικά δρώμενα. Το βουνό ως γνωστόν ανοίγει και την όρεξη. Εδώ, λοιπόν, θα διεξαχθούν τρεις δράσεις. Πρώτη από αυτές είναι το κυνήγι άγριας τρούφας πέριξ των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων και η ύπαρξη περιπτέρου το οποίο θα σερβίρει κριθαρότο μανιταριών με γραβιέρα Καλαβρύτων και φρέσκια τρούφα. Σε συνέχεια, θα υπάρχει περίπτερο του συνεταιρισμού Καλαβρύτων με δειγματισμό τοπικών προϊόντων παραγωγής και πώληση χειροποίητων sandwiches με βάση τα τοπικά τυριά παραγωγής.

Τέλος, στον χώρο θα βρίσκεται και ένα περίπτερο του δικτύου ποιότητας Οινοξένεια το οποίο και θα κάνει γευσιγνωσία τοπικών κρασιών με δυνατότητα αγοράς αυτών για όσους το επιθυμούν. Σε κάποιους θα προσφερθεί ξενάγηση σε τοπικό επισκέψιμο οινοποιείο της περιοχής (μέσα από σχετικό διαγωνισμό που θα ανακοινωθεί) με χρήση λεωφορείων της παραγωγής, το Σάββατο αλλά και την Κυριακή.

Τέταρτον, η επαφή με τη φύση και το βουνό. Αξία ανεκτίμητη. Ανάσα δροσιάς και οξυγόνου. Το Helmos Mountain Festival δεν είναι μόνο συναυλίες και δραστηριότητες στη φύση, είναι μια συνολική εμπειρία ευαισθητοποίησης, ώστε να γίνουμε πιο ενεργοί και ευσυνείδητοι και να αντιληφθούμε το μεγάλειο του βουνού. Επιστρέφοντας από αυτό, πραγματικά θα καταλάβεις τις επιδράσεις του. 

Helmos Mountain Festival

Για περαιτέρω λεπτομέρειες μπες ΕΔΩ και διάβασε αναλυτικά. 

Για εισιτήρια μπες ΕΔΩ.

Εγώ θα σου πω να μη ξεχάσεις το φούτερ σου – το βράδυ έχει το κρύο του, βουνό γαρ-, τη σκηνή σου εννοείται, αλλά και την καλή σου διάθεση σου. Ραντεβού στο βουνό λοιπόν.