Το διάσημο μοντέλο έγινε σήμερα κεντρικό θέμα συζήτησης σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών και δημοφιλής αναζήτηση στο Google.  Δεν έχει εμφανιστεί δημόσια τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις περισσότερες από τις αναρτήσεις της στο Instagram να κάνουν αναδρομές στην προηγούμενη καριέρα της στο μόντελινγκ ή ποστάρει selfies προσφέροντας μόνο μερικές ματιές στο πρόσωπό της.

Τον Απρίλιο του 2016, πολλά ειδησεογραφικά sites ανέφεραν ότι το μοντέλο φαινόταν «αγνώριστο» όταν φωτογραφήθηκε από παπαράτσι στη Νέα Υόρκη. Ένα τέτοιο σχόλιο φαίνεται να είχε μεγάλο αντίκτυπο στη Λίντα, που τόνισε τη φράση που χρησιμοποίησαν τα μέσα ενημέρωσης στη δήλωσή της. Η επέμβαση της προκάλεσε  «βαθιά κατάθλιψη, βαθιά θλίψη και την έριξε στα χαμηλότερα βάθη αυτοαπέχθειας».

https://t.co/PswZU83wuT

Πώς αντιδράσαμε εμείς μετά την δημόσια εξομολόγησή της στο Instagram; Ενώ μπορεί να θεωρείται  γνώρισμα της ανθρώπινης φύση να είμαστε περίεργοι για την εμφάνιση ενός διάσημου ατόμου αφού ανακοίνωσε δημόσια ότι έχει “παραμορφωθεί”, δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να συγκρίνουμε εικόνες πριν και μετά.

https://twitter.com/missdaniela91_/status/1441136795324801024?ref_src=twsrc%5Etfw

Το «πριν και μετά» είναι ίσως η πιο κακοποιητική αναζήτηση που μπορούμε να κάνουμε στο Google, είναι μια βουτιά στα άδυτα του διαδικτύου που ικανοποιεί τη διαστροφική ηδονοβλεψία και την ανθρωποφαγία μας (όλοι μας έχουμε δει φωτογραφίες πριν τις πλαστικές διάσημων παρουσιαστριών πχ και φυσικά σχολιάζουμε την εξωτερική εμφάνιση της Μενεγάκη, Τζένιφερ Λόπεζ κτλ κτλ κάνοντας βιτριολικά σχόλια για αισθητικές επεμβάσεις λες και μας ζήτησαν να πληρώσουμε τα έξοδα των δερματολόγων τους).

https://t.co/GQV9iAwp0l

Προφανώς, η Λίντα Εβαντζελίστα προσπαθεί να ξεπεράσει τα δεσμά της αυτοαπέχθειας στην οποία έχει παγιδευτεί εδώ και πέντε χρόνια. Για να κάνει μια τόσο γενναία δήλωση αφού αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα αυτοεκτίμησης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (έγινε «ερημίτης» γράφει),  το σχόλιο γύρω από τη δήλωσή της θα πρέπει να είναι μόνο ένα σχόλιο υποστήριξης, όχι αισχρό, κακότροπο κουτσομπολιό για το πώς έχει αλλάξει το πρόσωπό της.

https://t.co/SCIE739I6B

Σίγουρα αποτέλεσε είδηση η ανάρτησή της. Δείχνει όμως πολλά ο τρόπος που κάθε μέσο επιλέγει να μιλήσει για αυτό το ευαίσθητο θέμα ειδικά σε μια περίοδο μεταπανδημικής καραντίνας που η ψυχική υγεία των ανθρώπων έχει κλονιστεί. Είναι ζήτημα παιδείας το πώς επιλέγει κανείς μας να τοποθετηθεί πάνω στην επικαιρότητα ή να φερθεί σε έναν άνθρωπο.

https://twitter.com/eiffeltyler/status/1441084073363980291?ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε, εγώ, εσύ, και η κοινωνία μας είναι το εξής απλό: η ομορφιά υπερβαίνει την εξωτερική εμφάνιση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια γυναίκα που η καριέρα της εξαρτάται από την προσαρμογή των υψηλότερων προτύπων ομορφιάς θα δυσκολευόταν ιδιαίτερα με ένα περιστατικό όπως αυτό, αλλά μπορούμε όλοι να προσφέρουμε κάτι στην κάθε γυναίκα (και άνδρα) αναγνωρίζοντας ότι η αξία μιας γυναίκας δεν περιορίζεται ποτέ στη φυσική ομορφιά. Η αναζήτηση της αυθεντικότητας, όπως και η γέννηση ενός άλλου κόσμου, είναι και δύσκολη και μακρόχρονη. Θέλει ένα βήμα τη φορά.