σας βγήκε έτσι το πρόγραμμα και μείνατε τα δυό σας ανήμερα τα Χριστούγεννα, μπορείτε το έθιμο της γαλοπούλας να το κρατήσετε με ένα εναλλακτικό, γρήγορο και ανάλαφρο τρόπο μαγειρέματος. Το μενού λοιπόν έχει Γαλοπούλα με ανανά Stir Fry και συνοδευτικό ένα basmati ή noodles.
Υλικά
400 γρ. στήθος γαλοπούλα
1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι σε ψιλοκομμένες φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ginger
4-5 κουταλιές της σούπας σόγια
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Chili σκόνη όσο θέλετε να ακούγετε
1 σκελίδα σκόρδο λυομένο
3 φέτες ανανά κατά προτίμηση από φρέσκο σε κύβους
2-3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
150 γρ. φύτρες σόγιας
1 ματσάκι σχοινόπρασο
Noodles ή basmati
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το φιλέτο γαλοπούλας. Κατόπιν την κόβουμε σε ομοιόμορφους κύβους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ginger, 2 κουταλιές soya, αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη chili και το λυομένο σκόρδο, τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη γαλοπούλα. Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για μία ώρα για να τραβήξει η γαλοπούλα την μαρινάδα, αλλά εάν βιαζόμαστε ,επειδή η γαλοπούλα είναι τεμαχισμένη, και μισή ωρίτσα είναι εντάξει.
Σε ένα τηγάνι ή woke ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε την γαλοπούλα και το κρεμμύδι. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ανανά και τις φύτρες ,αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με την υπόλοιπη soya. Εάν το φαγητό βλέπουμε ότι είναι στεγνό, προσθέτουμε 4-5 κουταλιές της σούπας νερό, όχι παραπάνω, ή ακόμα καλύτερα εάν έχουμε ζωμό για να γίνει το φαγητό μας γλασερό.
Εάν θέλουμε ή σερβίρουμε στο πιάτο το συνοδευτικό του φαγητού και από πάνω την γαλοπούλα με την σάλτσα της ή πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας ρίχνουμε το basmati ή τα noodles κατευθείαν από την κατσαρόλα που τα βράσαμε, αποφεύγοντας να τα σουρώσουμε τελείως, και ανακατεύοντας μαγειρεύουμε μέχρι το φαγητό να μελώσει. Το πολύ 1-2 λεπτά.
Χρόνια σας πολλά λοιπόν και καλή σας όρεξη!