Σε μερικές sauce, ένα της υλικό μπορεί να είναι τόσο καθοριστικό, που να γίνετε το κύριο χαρακτηριστικό της και να της δίνει την σφραγίδα του. Άσε δε που σε κάνει… junkie και αρχίζεις να ψάχνεσαι να βρεις όσο πιο πολλούς μπορείς συνδυασμούς, προκειμένου να την γευτείς.
Μια τέτοια είναι η homemade Jack Daniel’s sauce και η συνταγή της έπεται:
Υλικά
* 1/4 φλ.κ. Jack Daniel whiskey
* 1/4 φλ.κ. soya sauce
* 1/4 φλ.κ. μουστάρδα Dijon
* 1/4 φλ.κ. κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 1/4 φλ.κ. μαύρη ζάχαρη
* 1/4 κ.γ. Worcestershire sauce
* 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
* 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
* 1/2 κ.γ. αλάτι θέλετε)
* Λίγη maizena ή corn flour (ανάλογα πόσο δεμένη την θέλουμε)
Εκτέλεση
* Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Μόλις έλθουν σε βρασμό ,τα βράζουμε για 3-4 λεπτά. Ανάλογα πόσο δεμένη την θέλουμε βάζουμε την ανάλογη maizena και είναι έτοιμη to be used!
Μια εκδοχή χρήσης της είναι να κάνουμε κεφτεδάκια κοτόπουλου με την ακόλουθη σβέλτη συνταγή και σβέλτο τρόπο:
Υλικά
* 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
* 1 αυγό
* 1-2 χούφτες τρίμμα ξ. ψωμιού για να δέσει
* 3-4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
* 2-3 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
* Λίγο σπορέλαιο
* Σουσάμι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
* Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ,τα χωρίζουμε σε μέτρια μπαλάκια, τα λαδώνουμε εξωτερικά και τα ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 20 λεπτά.
* Σε μία κατσαρόλα έχουμε ζεστή την sauce, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση να τραβήξουν λίγη από την σάλτσα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το καβουρδισμένο σουσάμι.
* Η sauce δένει ωραία και με φιλέτο μοσχαρίσιο, ψαρονέφρι, burgers, ψητά λαχανικά και όρεξη να έχεις να το ψάχνεις το θέμα.