Η σημερινή συνταγή ακολουθεί την αρχιτεκτονική του μπακλαβά με τα φύλλα κρούστας, αλλά στη γέμιση μπαίνουν τα υλικά που πάντα βάζουμε στην πίτσα.
Μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας και πεπερόνι παίρνουν τη θέση των παραδοσιακών ξηρών καρπών.
Υλικά
6 φύλλα κρούστας
150 ml σάλτσα ντομάτας
400 γρ μείγμα τυριών για πίτσα (300 γρ μοτσαρέλα για πίτσα και 100 γρ παρμεζάνα)
12 φέτες πεπερόνι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Στερεώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι ή ένα τσέρκι πάνω στα φύλλα.
Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε περιμετρικά γύρω από το ταψί και κόβουμε το τμήμα που προεξέχει.
Ξεκινάμε το στήσιμο των φύλλων βάζοντας στη βάση το πρώτο φύλλο κρούστας.
1. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια απλώνουμε πάνω του τη σάλτσα ντομάτας. Συνεχίζουμε με τα τυριά και 4 φέτες πεπερόνι.
2. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
3. Μοιράζουμε τα πεπερόνι στη βάση, στη μέση και στην κορυφή της πίτσας.
4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά
5. Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία κόβουμε και σερβίρουμε.